Irodák és üzletek

Üzlethelyiségek és irodák tervezéséhez energiatakarékos, kiváló akusztikai és világításkomfort megoldásokat kínál a Saint-Gobain csoport.

A Saint-Gobain megoldásai irodáknak, üzleteknek

1. TETŐ

 

Megoldásokat kínál tetőrendszerekre pl. szarufák fölötti szigetelések, fóliák, kiegészítők, páravédelem, hőszigetelt lépésálló födém megoldások üveg vagy bazaltgyapot tekercses vagy táblás anyagokkal. Lapos tetők szigetelésére alkalmas anyagaink a polisztirol, XPS és bazalt gyapot lapok.

Vákuumos csapadékvíz elvezetés és gyűjtés a lapos tetőkről és az összegyűjtött esővíz elvezetése a csapadékvíz csatornába vagy záportározóba.

Glass - napfényszabályozó üveg, mely mérsékeli a nyári napsugárzás okozta hőséget; kitűnő hőszigetelése optimalizálja a téli hőveszteséget, biztosítva megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. (SGG COOL-LITE®) Különböző laminált üvegeink biztosítják a vagyon és a személyek védelmét, valamint az akusztikai kényelmet.

2. PADLÓ

Emeletközi födémek lépéshangszigetelése üveg és bazaltgyapot megoldásokkal. A nagy terhelésnek kitett födém szigetelésére EPS és XPS anyagokat ajánlunk.

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig.

A Rigidur szárazpadló-rendszer egyszerűen és gyorsan beépíthető. Kis tömegének és nagy szilárdságának köszönhetően iskolákban, irodákban is tökéletes megoldást nyújt.

Glass - Laminált biztonsági üveg (SGG STADIP® PROTECT); amely két vagy több üveglapból, melyeket törés esetén a közbülső egy vagy több fóliaréteg (PVB) összetart.

3. HOMLOKZAT

Legelterjedtebb megoldás a polisztirolhab szigetelés. Jelentősebb tűzvédelmi követelmény esetén vakolható bazalt és üveggyapot szigetelést ajánlunk. Építészeti megoldások között szerepel, az úgynevezett átszellőzetett homlokzati szigetelés is, ahol a fedőréteg és a szigetelő anyag között légréteg található.

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

Magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. (SGG COOL-LITE® termékcsalád) Laminált - ragasztott biztonsági - üvegek a személyi, a vagyon- és a zajvédelemre.

4. FALAK

Akusztikus falpanel, ami megoldást kínál utólagos hangszigetelésre  és teremakusztika javításra egyaránt. Nagy szín és méretválasztéknak köszönhetően minden igényt kielégít.

Az Isover teljes körű megoldást ajánl a különböző szárazépítési rendszerekhez is, mind üveg, mind bazalt gyapot termékkörök tekintetében.

A gipszkarton válaszfalak kiváló akusztikai, mechanikai, tűzállósági, hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a nedvességnek. Már egy réteg gipszkarton beépítésével tökéletes felület alakítható ki. Új, egyedülálló megoldás az Activ'Air levegőtisztító gipszkarton, amely eltávolítja a levegőben lévő káros formaldehid nagy részét.

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok.

Glass - Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-vel csökkenthető. (SGG STADIP® SILENCE).

5. ÁLMENNYEZETEK

Esztétikus megjelenés és számos előnyös tulajdonság egy rendszerben. Álmennyezetet első sorban a belmagasság csökkentésére, a tűzállóság növelésére, valamint az akusztikai és hőszigetelési tulajdonságok javítására alkalmaznak.

6. BELSŐ ÜVEGFELÜLETEK

Glass - Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre, ugyanakkor védelmet és biztonságot, akusztikai komfortot, diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak. (SGG MASTERGLASS®; SGG PLANILAQUE®)

7. ABLAKOK

Glass - Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok).

8. AJTÓK

Glass - Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (SGG MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

9. SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS SZELLŐZÉS

A gömbgrafitos öntöttvas csövek ivóvíz és tüzivíz rendszerekhez, valamint gravitációs vagy nyomás alatti szenny-, és csapadékvíz eltávolításhoz. Az öntöttvas rendszer ideális megoldást nyújt az épületekben (mennyezetek alatti) szennyvízelvezető rendszerekhez.

 

Az Isover megoldása kör vagy négyszögletes csövek, kémények, ipari kémények és más különleges alkalmazások szigetelésére az ULTIMATE anyag.

10. ESŐVÍZ ELVEZETÉS

Tradicionális öntöttvas vízelvezető rendszer.

11. ALAPOZÁS ÉS PINCE

 

A lábazat és alapok szigetelésére extrudált polisztirol hab (XPS) megoldás javasolt, mely nemcsak hő, hanem vízszigetelő tulajdonsága miatt is kiváló.

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

12. EGYÉB

Öntöttvas aknafedlapok szennyvízcsatorna rendszerekhez és vízóra aknákhoz vagy egyéb közműaknákhoz zárható, vagy lopásbiztos kivitelben. Klasszikus kialakítású, vagy útpadka szegélybe építendő víznyelőrácsok a csapadékvíz-elvezetéshez.

Tudta-e, hogy...

a pécsi Bártfa utcai iskola belső udvarának egyik faldekorációját a Weber támogatta? A pécsi Bártfa utcai iskola udvarának egyik belső faldekorációja Fonyó Rebeka, I. éves festő hallgató sgrafitto technikával készült terve alapján valósult meg. Az alkotást a Weber szponzorálta.