JOGI NYILATKOZAT

Jelen honlappal kapcsolatos legfontosabb jogi szab√°lyoz√°sokat al√°bb olvashatja.

A Saint-Gobain Hungary Kft. nyilatkozata

K√©rj√ľk, figyelmesen olvassa el az al√°bbiakat!

A Saint-Gobain Hungary Kft. - a tov√°bbiakban: SG - honlapja, vagy b√°rmely oldala megnyit√°s√°val √Ėn elfogadja az itt felsorolt felt√©teleket. K√©rj√ľk, amennyiben nem √©rt egyet a felt√©telekkel, ne nyissa meg weboldalainkat!

SzerzŇĎi jog

A SG weboldalai, az azon tal√°lhat√≥ minden k√©pes √©s sz√∂veges tartalom, illetve azok elrendez√©se szerzŇĎi jogi, illetve v√©djegyoltalom alatt √°llnak. Azok b√°rmilyen form√°ban t√∂rt√©nŇĎ felhaszn√°l√°sa a szem√©lyes haszn√°latot meghalad√≥ m√©rt√©kben kiz√°r√≥lag a SG kifejezett erre vonatkoz√≥ √≠r√°sos enged√©ly√©vel lehets√©ges. Tilos a SG elŇĎzetes √≠r√°sbeli enged√©lye n√©lk√ľl a tartalom eg√©sz√©t, vagy annak egyes r√©szeit b√°rmely form√°ban √°truh√°zni, terjeszteni, reproduk√°lni, vagy a saj√°t szem√©lyes haszn√°latot meghalad√≥ m√©rt√©kben t√°rolni vagy kinyomtatni.¬†

A weboldalakon megjelenŇĎ valamennyi inform√°ci√≥, adat, felt√©tel, meghat√°roz√°s, vagy le√≠r√°s kiz√°r√≥lag t√°j√©koztat√°sul szolg√°l, ezek felhaszn√°l√°sa a felhaszn√°l√≥ saj√°t felelŇĎss√©g√©re t√∂rt√©nik. A SG nem tartozik felelŇĎss√©ggel azon k√°rok√©rt, amelyek a
- a weboldalak haszn√°lat√°val kapcsolatosak,
- a weboldalak használatával használatra képtelen állapotából származnak,
- a weboldalak nem megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©bŇĎl, hi√°nyoss√°g√°b√≥l, hib√°j√°b√≥l, √ľzemzavarb√≥l, inform√°ci√≥ tov√°bb√≠t√°si k√©sedelembŇĎl, v√≠rusb√≥l vagy vonalhib√°b√≥l keletkeznek. ¬†
 

Információk

A SG weboldalain megjelenŇĎ adatok √©s inform√°ci√≥k kiz√°r√≥lag t√°j√©koztat√°si c√©lt szolg√°lnak. Azok tartalm√°t folyamatosan friss√≠tj√ľk, ennek ellen√©re sem v√°llalhatunk az inform√°ci√≥k esetleges hi√°nyoss√°gai, pontatlans√°gai eset√©re, illetve az illet√©ktelen hozz√°f√©r√©sekbŇĎl az √ľzenetek tartalm√°nak esetleges m√≥dosul√°s√°b√≥l a honlap haszn√°latra k√©ptelen √°llapot√°b√≥l, illetve nem megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©bŇĎl eredŇĎ k√°rok√©rt felelŇĎss√©get. A SG nem tartozik felelŇĎss√©ggel azok√©rt az esetlegesen bek√∂vetkezett k√°rok√©rt, vesztes√©gek√©rt, k√∂lts√©gek√©rt, amelyek a weboldalak haszn√°lat√°b√≥l, √ľzemzavar√°b√≥l, az adatok b√°rki √°ltal t√∂rt√©nŇĎ illet√©ktelen megv√°ltoztat√°s√°b√≥l keletkeznek, illetve amelyek az inform√°ci√≥tov√°bb√≠t√°si k√©sedelembŇĎl, sz√°m√≠t√≥g√©pes v√≠rusb√≥l, vonal- vagy rendszerhib√°b√≥l, vagy m√°s hasonl√≥ okb√≥l sz√°rmaznak. A SG fenntartja mag√°nak a jogot, hogy b√°rmikor, elŇĎzetes √©rtes√≠t√©s n√©lk√ľl kieg√©sz√≠tse, t√∂r√∂lje vagy m√≥dos√≠tsa a weboldalon tal√°lhat√≥ inform√°ci√≥kat.

A fentiekbŇĎl fakad√≥ f√©lre√©rt√©sek √©s probl√©m√°k elker√ľl√©se √©rdek√©ben k√©rj√ľk, hogy a honlapjainkon olvasott inform√°ci√≥k megerŇĎs√≠t√©se, pontos√≠t√°sa v√©gett m√©g a d√∂nt√©shozatal elŇĎtt l√©pjen kapcsolatba t√°rsas√°gunkkal. ¬†

A SG nem v√°llal felelŇĎss√©get azok√©rt a k√°rok√©rt, amelyek a weboldal l√©tez√©s√©bŇĎl, haszn√°lat√°b√≥l, haszn√°latra k√©ptelen √°llapot√°b√≥l, nem megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©s√©bŇĎl, meghib√°sod√°s√°b√≥l, teljes eg√©sz√©re vagy csak egy r√©sz√©re vonatkoz√≥ - ak√°r elŇĎzetes √©rtes√≠t√©s n√©lk√ľli - sz√ľneteltet√©s√©bŇĎl, illetve a teljes le√°ll√≠t√°s√°b√≥l, eredŇĎen, tov√°bb√° vonal- vagy rendszerhib√°b√≥l, esetlegesen √°ltala hordozott v√≠rusb√≥l, vagy az adatok b√°rki √°ltal t√∂rt√©nŇĎ illet√©ktelen megv√°ltoztat√°sa k√∂vetkezt√©ben keletkeztek.

 

Más által rendelkezésre bocsátott anyagok

A SG nem terheli felelŇĎss√©g olyan, harmadik szem√©ly √°ltal l√©trehozott vagy k√∂zz√©tett anyagok√©rt, inform√°ci√≥k√©rt, amelyek a SG weboldalaihoz kapcsol√≥dnak. Amennyiben √Ėn anyagot bocs√°t a SG rendelkez√©s√©re, azzal v√°llalja, hogy az anyag alkalmas a nyilv√°noss√°gra hozatalra √©s hozz√°j√°rul annak a SG √°ltali - ellen√©rt√©k n√©lk√ľli - r√©szbeni vagy eg√©szbeni nyilv√°noss√°gra hozatal√°hoz, a tartalom felhaszn√°l√°s√°hoz, tov√°bb√° k√∂telezetts√©get v√°llal arra, hogy amennyiben az √Ėn √°ltal rendelkez√©sre bocs√°tott anyaggal √∂sszef√ľgg√©sben a SG-nel szemben harmadik szem√©ly b√°rmilyen ig√©nyt t√°maszt, a SG-t mentes√≠ti a helyt√°ll√°si k√∂telezetts√©g al√≥l. ¬†

 

A személyes adatok (a továbbiakban: "adatok") védelme

T√°j√©koztat√°s a weboldalunk l√°togat√≥inak, az √°ruink √©s term√©keink ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎknek, valamint a szerzŇĎd√©ses partnereink r√©sz√©re

Milyen adatokat kezel√ľnk √úgyfeleinkre vonatkoz√≥an?

A SG elektronikus √ľgyf√©ladatb√°zist vezet, amely a megl√©vŇĎ vagy potenci√°lis √ľgyfeleink el√©rhetŇĎs√©gi adatait tartalmazza, amelyek k√ľl√∂n√∂sen a k√∂vetkezŇĎk adatokat jelentik: √ľgyf√©l neve, telephely/sz√©khely c√≠me, c√©gjegyz√©ksz√°m, ad√≥sz√°m, sz√°ll√≠t√°si c√≠m(ek), telefonsz√°m, e-mail-c√≠m, kapcsolattart√≥ teljes neve, kapcsolattart√≥ beoszt√°sa.

A fentieken k√≠v√ľl a SG webalap√ļ adatb√°zist vezet azokr√≥l az √ľgyfeleirŇĎl, akik hozz√°j√°rul√°sukat adt√°k marketing c√©l√ļ felhaszn√°l√°sukhoz.

 

Hogyan ker√ľlnek be az adatok az adatb√°zisunkba?

√öj adatokat kiz√°r√≥lag k√∂zvetlen√ľl az √ľgyfeleinktŇĎl szerezz√ľk be az √ľgyf√©ladatb√°zisunkba.

Az adatok az al√°bbiakban megjel√∂ltek szerint ker√ľlnek be a SG √ľgyf√©ladatb√°zis√°ba:

a) √©rv√©nyes szerzŇĎd√©sekbŇĎl (amelyekben a SG, mint szerzŇĎdŇĎ f√©l szerepel),

b) k√∂zvetlen√ľl a potenci√°lis √ľgyfelektŇĎl szerezz√ľk be ŇĎket, az √ľgyf√©l k√ľl√∂n hozz√°j√°rul√°s√°val ‚Äď k√ľl√∂n√∂sen, amikor az √ľgyf√©l √ľzleti vagy szolg√°ltat√°sny√ļjt√°sra vonatkoz√≥ aj√°nlat megk√ľld√©s√©t k√©ri az SG-t√≥l (v√°llalati k√©pviselŇĎink √°ltal tett l√°togat√°s sor√°n, √©rt√©kes√≠t√©si rendezv√©nyeken vagy az √ľgyf√©l √°ltal e-mailes vagy telefonos megkeres√©s√©bŇĎl eredŇĎen).

 

Milyen elŇĎ√≠r√°soknak kell eleget tenn√ľnk az√©rt, hogy kezelhess√ľk az √Ėn adatait?

A szem√©lyes adatok kezel√©sekor a SG, mint adatkezelŇĎ k√∂teles eleget tenni az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©nybŇĎl, valamint az Eur√≥pai Parlament √©s a Tan√°cs (EU) a term√©szetes szem√©lyeknek a szem√©lyes adatok kezel√©se tekintet√©ben t√∂rt√©nŇĎ v√©delm√©rŇĎl √©s az ilyen adatok szabad √°raml√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ 2016/679 rendelet√©bŇĎl (a tov√°bbiakban: ‚Äě√°ltal√°nos adatv√©delmi rendelet‚ÄĚ) (a tov√°bbiakban: ‚Äěalkalmazand√≥ jogszab√°lyok‚ÄĚ) eredŇĎ k√∂telezetts√©geinek. A SG rendszeres ellenŇĎrz√©seket v√©gez annak √©rdek√©ben, hogy folyamatai biztosan megfeleljenek az alkalmazand√≥ jogszab√°lyok k√∂vetelm√©nyeinek, √©s felelŇĎss√©get v√°llal ezen k√∂telezetts√©gek betart√°s√°√©rt a term√©szetes szem√©lyek mag√°n√©let√©nek kiemelten fontos meg√≥v√°sa mellett.

 

Kikkel osztjuk meg, illetve kiknek tov√°bb√≠tjuk az √Ėn adatait?

A SG √©s a Saint-Gobain v√°llalatcsoportba tartoz√≥ gazdas√°gi t√°rsas√°gok minden szem√©lyes adatot az Eur√≥pai Uni√≥ ter√ľlet√©n kezelnek.

Adatb√°zisunk nem ker√ľl megoszt√°sra harmadik f√©lnek minŇĎs√ľlŇĎ szem√©lyesadat-kezelŇĎvel.

Az adatok kezel√©s√©ben √©rintett IT szolg√°ltat√°sokat a t√°rsas√°gon bel√ľl biztos√≠tjuk ‚Äď azaz munkav√°llal√≥inkat alkalmazzuk az adatok kezel√©se sor√°n, a maxim√°lis adatv√©delem √©s titkos√≠t√°s √©rdek√©ben. Az √ľgyfel√ľnk szem√©lyes adataihoz a Saint-Gobain v√°llalatcsoport IT oszt√°lya (bele√©rtve a k√ľlsŇĎ adatfeldolgoz√≥kat) jogosult hozz√°f√©rni, azonban ezen adatokat az Eur√≥pai Uni√≥ ter√ľlet√©n bel√ľl kezelj√ľk az adatok biztons√°gi ment√©se √©s archiv√°l√°sa, valamint a v√°llalatcsoport √°ltal haszn√°lt IKT rendszer mŇĪk√∂dŇĎk√©pess√©g√©nek √©s friss√≠t√©s√©nek biztos√≠t√°sa √©rdek√©ben.

Az √ľgyf√©l sz√°ll√≠t√°si megrendel√©se eset√©n korl√°tozottan a SG megosztja az √°ltala kezelt szem√©lyes adatokat olyan harmadik f√©l adatfeldolgoz√≥kkal, akik a SG nev√©ben szolg√°ltat√≥ tev√©kenys√©geket v√©geznek (pl. levelek k√ľld√©se, aj√°nlatokat tartalmaz√≥ h√≠rlevelek nagysz√°mban t√∂rt√©nŇĎ kik√ľld√©se, ide√©rtve az e-mailben k√ľld√∂tt aj√°nlatokat stb.) azzal a felt√©tellel, hogy a szem√©lyes adatokat kiz√°r√≥lag a sz√ľks√©ges m√©rt√©kig √©s ideig bocs√°tjuk rendelkez√©sre.

 

Mi√©rt kezelj√ľk az √Ėn szem√©lyes adatait, √©s mennyi idŇĎre archiv√°ljuk ŇĎket?

SzerzŇĎd√©ses partnerek:

A SG az √ľgyf√©ladatb√°zis√°ban szereplŇĎ szerzŇĎd√©ses partnerek adatait a szerzŇĎd√©ses viszony idŇĎtartam√°ra t√°rolja annak √©rdek√©ben, hogy a szerzŇĎd√©sbŇĎl eredŇĎ k√∂telezetts√©geinek eleget tudjon tenni, illetve, hogy a szerzŇĎd√©sben biztos√≠tott jogait gyakorolhassa. A megrendel√©sek (illetve ak√°r a szerzŇĎd√©s megszŇĪn√©se ut√°ni, szerzŇĎd√©sbŇĎl eredŇĎ k√∂vetel√©sek) archiv√°l√°sa √©rdek√©ben az adatokat legal√°bb tov√°bbi 10 √©vig t√°rolja a szerzŇĎd√©ses viszony megszŇĪn√©s√©t k√∂vetŇĎen. A szerzŇĎd√©s teljes√≠t√©s√©hez sz√ľks√©ges szem√©lyes adatokat a SG √©rintett k√ľl√∂n hozz√°j√°rul√°sa n√©lk√ľl is jogosult kezelni.

A rendszeres √ľzleti megkeres√©sekben √©rdekelt felekrŇĎl nyilv√°ntartott adatb√°zisunkban t√°rolt adatokat az adott √ľgyf√©l hozz√°j√°rul√°s√°nak a visszavon√°s√°ig, de maximum 10 √©vig t√°roljuk az inform√°ci√≥s √∂nrendelkez√©si jogr√≥l √©s az inform√°ci√≥szabads√°gr√≥l sz√≥l√≥ 2011. √©vi CXII. t√∂rv√©nyben r√∂gz√≠tettek szerint. Minden egyes √ľzleti megkeres√©s eset√©n az √ľzleti megkeres√©sekben √©rdekelt f√©l jogosult (d√≠jmentesen) visszautas√≠tani a j√∂vŇĎbeni √ľzleti megkeres√©seket (a megadott linkre kattintva). Amennyiben √Ėn regisztr√°lva van ebben az adatb√°zisban, √©s szeretn√©, ha t√∂r√∂ln√©nk a nev√©t az adatb√°zisb√≥l, k√©rj√ľk, k√ľldj√∂n e-mailt az adatvedelem@saint-gobain.com c√≠mre.

 

Az √°ruink vagy szolg√°ltat√°saink ir√°nt √©rdeklŇĎdŇĎk adatainak √©s szerzŇĎd√©ses partnereink adatainak a kezel√©se szerzŇĎd√©steljes√≠t√©sen k√≠v√ľli c√©lb√≥l:

Az √ľgyf√©l k√ľl√∂n hozz√°j√°rul√°s√°val megszerzett adatokat √ļj √ľzleti vagy szolg√°ltat√°sny√ļjt√°sra vonatkoz√≥ aj√°nlatok c√©lj√°b√≥l, marketingaj√°nlatokkal √©s h√≠rlevelekkel (tov√°bb√° versenyekkel √©s egy√©b √©rt√©kes√≠t√©si rendezv√©nyekkel) kapcsolatosan kezelj√ľk, lehetŇĎv√© t√©ve az adott √ľgyfelekre szabott aj√°nlatokat, valamint √ľgyf√©lel√©gedetts√©gi felm√©r√©s c√©lj√°b√≥l kezelj√ľk, felt√©ve, hogy a k√©rd√©ses adatokat a hozz√°j√°rul√°s idŇĎtartam√°ra megŇĎrizz√ľk. Az adatokat ezt k√∂vetŇĎen t√∂r√∂lj√ľk az elektronikus adatb√°zisb√≥l.

Amennyiben az √©rintett szem√©ly az √©rv√©nyess√©gi idŇĎ lej√°rta elŇĎtt visszavonja a hozz√°j√°rul√°s√°t, abban az esetben csak a visszavont hozz√°j√°rul√°ssal kapcsolatos adatokat t√°roljuk, ez√°ltal teljes√≠tve azon k√©r√©s√©t, hogy ne keress√ľk meg ŇĎt t√∂bb√©.

 

Milyen jogai vannak azoknak a term√©szetes szem√©lyeknek, akiknek a szem√©lyes adatait kezelj√ľk?

Az a term√©szetes szem√©ly, akinek a szem√©lyes adatait a SG, mint adatkezelŇĎ kezeli, jogosult a SG √°ltal kezelt szem√©lyes adataihoz hozz√°f√©rni, illetve k√©rheti adatainak a kijav√≠t√°s√°t vagy t√∂rl√©s√©t.

A term√©szetes szem√©lyek b√°rmikor visszavonhatj√°k szem√©lyes adataik kezel√©s√©hez adott hozz√°j√°rul√°sukat, amit d√≠jmentesen tehetnek meg a SG sz√©khely c√≠m√©re k√ľld√∂tt lev√©lben vagy az adatvedelem@saint-gobain.com c√≠mre k√ľld√∂tt e-mailben, azzal a kik√∂t√©ssel, hogy a hozz√°j√°rul√°s visszavon√°sakor k√∂telesek megjel√∂lni, hogy mely c√©lb√≥l t√∂rt√©nŇĎ adatkezel√©s miatt vonj√°k vissza a kor√°bban adott hozz√°j√°rul√°sukat.

Jogosultak továbbá az adatkezelés ellen tiltakozni, valamint joguk van az adathordozhatósághoz az alkalmazandó jogszabályok által megjelölt mértékig.

Ezenk√≠v√ľl jogosultak arra, hogy panaszt tegyenek a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥szabads√°g Hat√≥s√°gn√°l (c√≠m: 1125 Budapest, Szil√°gyi Erzs√©bet fasor 22 c., https://naih.hu/), amennyiben az alkalmazand√≥ jogszab√°lyokban biztos√≠tott jogaik s√©r√ľlnek.

Amennyiben tov√°bbi magyar√°zatra lenne sz√ľks√©ge a szem√©lyes adatokra vonatkoz√≥ adatv√©delmi nyilatkozattal kapcsolatban, k√©rj√ľk, vegye fel a kapcsolatot munkat√°rsunkkal e-mailben az adatvedelem@saint-gobain.com c√≠men.

 

Adatvédelmi kapcsolattartók:

Ecsedi Edina Ren√°ta edina.ecsedi@saint-gobain.com

 

¬†Cookie (s√ľti) szab√°lyzat

A SG r√©szletes Cookie (s√ľti) szab√°lyzata k√ľl√∂n √≠ven tal√°lhat√≥.

 

Saint-Gobain Hungary Kft. Karrier oldalának adatvédelmi tájékoztatója

Saint-Gobain Hungary Kft. hírlevéllel kapcsolatok adatvédelmi tájékoztatója

Adatkezelési tájékoztató és hozzájáruló nyilatkozat fénykép- és videófelvétel készítéséhez és felhasználásához, valamint személyes adatok kezeléséhez az SGHU rendezvényein

 

Jogi nyilatkozat megv√°ltoztat√°sa

A SG fenntartja a jogot, hogy a jelen Jogi nyilatkozatot saj√°t hat√°sk√∂r√©ben megv√°ltoztatassa,melyrŇĎl a jelen weboldal ezen r√©sz√©n √©rtes√≠ti a felhaszn√°l√≥kat.

 

 Impresszum: 

T√°rsas√°g: Saint-Gobain Hungary Kft.
Vezérigazgató: Daniel Domini
Sz√©khely: 2085 Pilisv√∂r√∂sv√°r, B√©csi √ļt 07/5. hrsz.
Telefon: +36 1 296 0500
Telefax: +36 1 295 0662
Adószám: 10426577-2-44
E-mail: info.sghu@saint-gobain.com