Fenntarthatóság

making-the-world-a-better-home

 

Egy világos küldetés vezérel bennünket: jobb hellyé tenni a világot az élethez. Ezért olyan anyagokat gyártunk, amelyek hozzájárulnak a kényelemhez és az egészséges életmódhoz, valamint az épületek alacsonyabb energiafogyasztásához.

Soha nem pihenünk a babérjainkon, és folyamatosan újítunk. Megoldásokat keresünk, hogy a lehető legnagyobb harmóniát érjük el ember és természet között, és biztosítsuk bolygónk fenntartható jövőjét.

Image
Multicomfort

Óvjuk a természetet

Nem hunyjuk le a szemünket a klímaváltozás hatásai előtt. Van egy konkrét tervünk.

Image
Multicomfort

Önre gondolunk

Megoldásokat fejlesztünk a fenntartható, kényelmes és egészséges életvitel érdekében.

VédjükBolygónk

 

Magyarországon 2 gyártóüzemünk van, így a károsanyag-kibocsátás csökkentése nagy kihívás számunkra. Ennek teljesítése érdekében kötelezettségvállalásokat tettünk tevékenységeink környezetre gyakorolt ​​hatásának csökkentésére. Fő célunk 2050-re karbonsemlegesnek lenni.

NÉZD MEG, HOGYAN CSINÁLJUK ➜
2050

 

eco

FENNTARTHATÓ LAKÁS

Hosszú ideje támogatjuk a fenntartható épületek építését. De hogy ne csak az ötletnél álljunk meg, mi magunk is fejlesztünk olyan anyagokat és integrált rendszereket, amelyek tiszteletben tartják az embereket és a környezetet.

Helyi és újrahasznosított alapanyagokat használunk, vízbázisú anyagokkal dolgozunk, és olyan beszállítókat választunk, akik hozzánk hasonlóan környezetirányítási rendszert alkalmaznak.

Anyagaink konkrét fenntarthatósági előnyei:

náklady-ikona

Energiatakarékos

Olyan termékeket gyártunk, amelyek az energiatakarékosság fő megoldását jelentik. A szigetelőanyagoktól a szigetelőrendszereken át a hőszigetelő üvegekig. Megmentjük a bolygót és a pénztárcáját.

voda-ikona

Víztakarékosság

Építőanyagaink alkalmazásához minimális víz szükséges. Továbbá, a zöldtetők vagy öntöttvas csövek hidrofil szigetelésénél, a vízelosztás során nulla veszteség van.

výstavba

Hatékony munka az anyagokkal

Az építkezést felgyorsító megoldásokat fejlesztünk: könnyen feldolgozható és telepíthető anyagokat, átfogó rendszereket különféle típusú szerkezetekhez, valamint előregyártáshoz és moduláris építéshez szükséges termékeket.

certifikáty-EPD

Tanúsítványok

A legtöbb Rigips termékünk rendelkezik környezetvédelmi terméknyilatkozattal. Ez a dokumentum bemutatja termékeink környezetre gyakorolt ​​hatását, a nyersanyag kitermelésétől a bontásig.

ISO 14001, ISOVER termékeken Blaue Engel környezetbarát termék tanúsítvány.

recyklace-výrobků

Újrahasznosítás

A gyártás során felhasználjuk saját termékeink hulladékait, maradványait, valamint építési vagy bontási hulladékot. Ilyen módon például üveggyapot előállítása során hulladék üvegcserepeket is felhasználunk. 

zdraví a pohoda

Egészség és jólét

Anyagaink hő- és akusztikai komfortot, egészséges beltéri környezetet biztosítanak az épület használóinak. Így hozzájárulnak egy kellemesebb élethez.