Akusztikai komfort

A megfelelő akusztikai kialakítás, azaz a helyiségek közötti áthallás minimalizálása, a hanggátlás, valamint a helyiségen belüli zajcsökkentés, nem csak szállodai szobáknál elvárás, hanem lakóépületek, közintézmények, irodák, ipari létesítmények esetében is. Az egészséges környezet elengedhetetlen része az elegendő mennyiségű friss, tiszta levegő, az optimális hőmérséklet és páratartalom.

Az akusztikai kényelem

Az akusztikai kényelem alacsony zajszintet jelent. Az alacsony zajszint egy helyiségben a megfelelően kiválasztott hangszigetelő szerkezetek kialakításával biztosítható, amelyek megakadályozzák a nemkívánatos környezeti zajok terjedését.

 

A Rigips korszerű igényeknek megfelelő fejlesztése a hanggátló gipszkarton építőlemez a Blue Acoustic. A Blue Acoustic gipszkarton építőlemezek alkalmazásával a válaszfal-szerkezeteink, az eddigi szerkezeti vastagságok megtartásával, magasabb hangszigetelési értéket képesek biztosítani. A Blue Acoustic lap kiváló megoldás az emelt igényszintű irodák, szállodai szobák, fokozott kényelmet biztosító lakások térelhatároló szerkezeteinek építésére.

A Blue Acoustic 2.0 építőlemezt azért fejlesztettük ki, hogy megoldást tudjunk kínálni az emelt hanggátlási és tűzgátlási igényű szerkezetek kialakítására az időszakosan magas páratartalmú helyiségekben is. A Blue Acoustic 2.0 gipszkartonnal épült válaszfalak esetében az eddig megengedettnél nagyobb méretű burkolólapok elhelyezése is lehetővé válik. A Blue Acoustic gipszkarton építőlemezek alkalmazásával a szerkezetek tűzállósági határértéke ugyanaz, mint a tűzgátló gipszkarton építőlemezekkel épült szerkezeteké. 

 

A Rigitone Active' Air® perforált építőlemezek legfőbb jellemzője az esztétikus megjelenés és ezzel párhuzamosan a kiváló hangelnyelő tulajdonság. A termékcsalád tizenkét különböző mintázattal készül, tízféle kör alakú és kétféle négyzetes lyukasztással. A kiváló akusztikai tulajdonságok érdekében a lapok hátoldalán fehér vagy fekete színű akusztikus kasírozás található. Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek, álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak. A nagyméretű gipszkarton építőlemezek alkalmazása lehetővé teszi a látható hézagok, csatlakozások nélküli, egységes felületű álmennyezetek és válaszfalak építését. A Rigitone Active' Air® perforált lapok 12,5 milliméteres vastagságuk miatt a tömör gipszkarton építőlemezekkel jól kombinálhatók. A mintázatok mindegyike egyedi arculattal bír, ezért alkalmazásukkal különleges, egyedi megjelenés érhető el. A Rigitone Active' Air® lapok mérete a perforációtól függően változhat. Az élek minden esetben egyenes vágásúak. A tartóváz elemei megegyeznek a normál gipszkarton rendszerével. Az elkészült álmennyezet tetszés szerinti színre festhető.

 

A zajszennyezés komoly probléma, különösen, ha olyan területen élünk, ahol nagy a légi- vagy közúti forgalom. A túl sok zaj károsan hat az egészségre (növekszik a stressz-szint és rosszabbul alszunk), emellett hátráltathatja a tanulmányainkat és a koncentrációs képességünket.

 

A Saint-Gobain Glass terméke a SGG STADIP® SILENCE rendkívül hatékony hangszigetelési megoldást kínál. A termékünk fokozza az akusztikus komfortérzetet, élvezhetjük az életterünk csendjét és nyugalmát.

Tudta-e, hogy

Magyarországon is van gipszkartongyár? A Saint-Gobain Rigips 1991-ben kezdte meg tevékenységét Magyarországon. Azóta sok millió négyzetméter gipszkarton lapot és több százezer tonna gipszalapú porterméket értékesített hazánkban. Az első és egyetlen gipszkartongyár Magyarországon 2008-ban kezdte meg a termelést a Mátra tövében, Halmajugrán. A Rigips gyárban előállított építőlemezek Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet kaptak.