Akusztikai Komfort

Az akusztikai kényelem

Az akusztikai kényelem alacsony zajszintet jelent. Az alacsony zajszint egy helyiségben a megfelelően kiválasztott hangszigetelő szerkezetek kialakításával biztosítható, amelyek megakadályozzák a nemkívánatos környezeti zajok terjedését.

A Rigips korszerű igényeknek megfelelő fejlesztése a hanggátló gipszkarton építőlemez a Blue Acoustic. A Blue Acoustic gipszkarton építőlemezek alkalmazásával a válaszfal-szerkezeteink, az eddigi szerkezeti vastagságok megtartásával, magasabb hangszigetelési értéket képesek biztosítani. A Blue Acoustic lap kiváló megoldás az emelt igényszintű irodák, szállodai szobák, fokozott kényelmet biztosító lakások térelhatároló szerkezeteinek építésére.

Előadóterem

A Blue Acoustic 2.0 építőlemezt azért fejlesztettük ki, hogy megoldást tudjunk kínálni az emelt hanggátlási és tűzgátlási igényű szerkezetek kialakítására az időszakosan magas páratartalmú helyiségekben is. A Blue Acoustic 2.0 gipszkartonnal épült válaszfalak esetében az eddig megengedettnél nagyobb méretű burkolólapok elhelyezése is lehetővé válik. A Blue Acoustic gipszkarton építőlemezek alkalmazásával a szerkezetek tűzállósági határértéke ugyanaz, mint a tűzgátló gipszkarton építőlemezekkel épült szerkezeteké.

A Rigitone Active' Air® perforált építőlemezek legfőbb jellemzője az esztétikus megjelenés és ezzel párhuzamosan a kiváló hangelnyelő tulajdonság. A termékcsalád tizenkét különböző mintázattal készül, tízféle kör alakú és kétféle négyzetes lyukasztással. A kiváló akusztikai tulajdonságok érdekében a lapok hátoldalán fehér vagy fekete színű akusztikus kasírozás található. Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek, álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak.

A nagyméretű gipszkarton építőlemezek alkalmazása lehetővé teszi a látható hézagok, csatlakozások nélküli, egységes felületű álmennyezetek és válaszfalak építését. A Rigitone Active' Air® perforált lapok 12,5 milliméteres vastagságuk miatt a tömör gipszkarton építőlemezekkel jól kombinálhatók. A mintázatok mindegyike egyedi arculattal bír, ezért alkalmazásukkal különleges, egyedi megjelenés érhető el. A Rigitone Active' Air® lapok mérete a perforációtól függően változhat. Az élek minden esetben egyenes vágásúak. A tartóváz elemei megegyeznek a normál gipszkarton rendszerével. Az elkészült álmennyezet tetszés szerinti színre festhető.