A Saint-Gobain – mint az egyik leginnovatívabb vállalat a világon – minden tudásával arra törekszik, hogy környezetünkben növelje az emberek komfortérzetét, legyen az a beltéri levegő tisztasága, az épületek hő- és hangszigetelése, a természetes fény használata vagy akár az autó szélvédőjének vízlepergető hatása, a cél mindig ugyanaz: kényelmesebbé, egészségesebbé, élhetőbbé tenni világunkat úgy, hogy közben azt megőrizzük a jövő generációnak.

A “Multi-Komfort” program 2004-ben indult azzal a céllal, hogy az épületekbe a Saint-Gobain összes olyan megoldását és termékét együttesen beépítsék, melyek hozzájárulnak a legszélesebb körű – épületekhez köthető - komfortérzet kialakításához. 

Komfort: egy újfajta életmód

A  “Multi-Komfort” koncepció a komfortérzet négy különböző összetevőjére összpontosít úgy, hogy közben a termékek előállításának, beépítésének, használatának vagy bontásának környezetre gyakorolt hatását minimálisra kívánja csökkenteni. 

Hőérzet – Levegőminőség – Akusztikus komfort – Vizuális komfort

 

A programnak köszönhetően az épület úgy elégítheti ki a különböző igényeket, hogy közben energiafelhasználása nagyon hatékony marad. Az is kiderült: a magas műszaki tartalom és teljesítmény mellett az épület szép, kényelmes és nem utolsó sorban gazdaságos maradhat. 

Tudta-e, hogy...

a Sándor-palotában scagliola márvány-technológiát alkalmaztak? A köznyelven „fénylő stukkót” már a rómaiak is ismerték, díszítették vele épületeik belső falfelületeit. Ez a technológia azonban a középkorban feledésbe merült, majd a XX. század végén ismét felfedezték. A scagliola márvány (= intarziamárvány) gipszből enyv hozzáadásával készülő gipszvakolat-technológia. A renoválásra a Rigips puchbergi üzemében készített fehér Alabástrom modellgipszet találták a legalkalmasabbnak, ugyanis a titánfehér szín hozzáadásával készült felület a fényezés után sem szürkült vissza.