Az építőanyag üzletág számtalan követelménynek megfelelő megoldásokat kínál, többek között hőszigeteléseket, akusztikai szigeteléseket, külső és belső vakolatokat, innovatív üvegeket, csővezetékeket és egyéb speciális anyagokat.

Az építőanyag üzletág Magyarországon

A Saint-Gobain Hungary Kft. Weber divíziója a homlokzati vakolatok, hőszigetelő rendszerek, csemperagasztók és fugázók piacán ma Magyarország egyik vezető gyártója és beszállítója.

 

A Saint-Gobain PAM, mely magyarországi műszaki képviselettel is rendelkezik, a világ vezető gömbgrafitos öntöttvas csővezeték-rendszer gyártója, mely több mint 100 éve gyárt öntöttvas termékeket, és az első vállalat volt a világon, amely bevezette az ipari léptékű gömbgrafitos öntöttvas termékek gyártását. Specializált és magas műszaki képzettségű dolgozói és szerződött partnerei segítségével lehetősége van arra, hogy tovább növelje az öntöttvasból készült vízvezeték-rendszereknek számát Magyarországon.

A Saint-Gobain Hungary Kft. Isover divíziója hőszigetelő, akusztikai és tűzálló szigeteléseket, valamint expandált polisztirol termékeket forgalmaz.

Az Ecophon divízió elkötelezett a fejlődés mellett; olyan akusztikus termékeket és rendszereket gyárt és forgalmaz, melyek jó munkakörnyezetet teremtenek, növelve az emberek komfortérzetét és teljesítményét. 

 A Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divíziója nem csak jó minőségű építőanyagokat kínál, hanem egy teljes belső szárazépítési rendszert. Minden termék a legjobb minőségű – a gipszkarton lapoktól, a gipszes rendszereken át a glettekig – környezetbarát és újrahasznosított alapanyagokból készült.

Építőanyag üzletág a világon

Rigips: a Rigips gipszkarton lapok, gipszes glettek és vakolatok alkalmazhatóak családi házakban és ipari épületekben egyaránt. Beépíthető válaszfal-, előtétfal-, mennyezeti rendszernek, beleértve a belső oldali hőszigetelés is. 

 Hőszigetelés: üveggyapot, ásványgyapot és hőszigetelő habok.

Ipari habarcsok: homlokzati vakolatok, aljzatrendszerek; vízszigetelések és ragasztástechnika

Csövek: a duktil csöveket felhasználják ivóvízrendszerekhez, öntözési rendszerekhez, szennyvízelvezetési célokra, esővíz-elvezetési és nyersvíz rendszerekhez, közegészségügyi célokra, csatornák, csapok és hasonló berendezések, amelyek hozzájárulnak a Saint-Gobain sikeréhez az építőanyag szektorban.

Főbb adatok

A Saint-Gobain tulajdonában 75 földalatti és felszíni gipsz bánya működik (nyers gipsz kitermelése gipszkarton táblákhoz és egyéb termékekhez). 

2008 szeptemberében megnyitotta Magyarország első és azóta is egyetlen gipszkarton gyárát Halmajugrán a Mátrában.

A vállalat évente több, mint 40.000 km duktil csövet szállít több mint 100 országba.

Európa minden harmadik házában Isover termékeket használnak. 

Tudta-e, hogy...

a Saint-Gobain Abrasives naponta 1 millió vágókorongot ad el a világon?