Kórház

korhaz

 

 

 

 

 

1

 

ISOVER

Komplett megoldásokat kínál magastetőkhöz, szarufák feletti és alatti hőszigetelésekre egyaránt. Vario Fóliát és tartozékait a páravédelemre és a tökéletes légzárásra, mely alapvető elvárás az energiahatékony épületekkel szemben. Lapostetőkhöz innovatív üveg- és kőzetgyapot szigetelései egyaránt alkalmazhatók, lehetőséget biztosítva az egyedi műszaki megoldásoknak is. Az ISOVER termékei garantálják az épületek maximális hő-, hang- és tűzvédelmét.

 

PAM

EPAMS® vákuumos esővíz elvezetés tető összefolyók és PAM SMU öntöttvas csövek, idomok teljes tartozék választékkal. PAM segítséget nyújt a vákuumos EPAMS® rendszer tervezéséhez és megvalósításához.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Napfényszabályozó üveg, mely mérsékeli a nyári napsugárzás okozta hőséget; kitűnő hőszigetelése optimalizálja a téli hőveszteséget, biztosítva megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. Különböző laminált üvegeik biztosítják a vagyon és a személyek védelmét, valamint az akusztikai kényelmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

FÖDÉM

ADFORS

Üvegszálas rácsos szövetek repedésmentes esztrichek készítéséhez. Alacsony tömege nem terheli a mennyezeteket, szilárduláskor nem emelkednek fel a sarkak, és a hagyományos vashálóhoz képest könnyebb, a vágásához elegendő egy kés, és egyetlen személy is könnyen tud vele dolgozni.

 

ISOVER

A födémek hanggátlásának javítására a lépésálló üveggyapot lemezek a legalkalmasabbak. A földszinti padlók hőszigetelésére széles választékban állnak rendelkezésre az ISOVER EPS és XPS termékei. Extrudált polisztirolhab termékekkel akár 70 tonna/m2 terhelhetőségű padlószerkezet is kialakítható.

 

RIGIPS

A Rigidur szárazpadló gyors, egyszerű és költséghatékony megoldás minden olyan esetben, amikor új aljzatot kell készíteni vagy a padlószintet szükséges megemelni, továbbá padlófűtéssel is tökéletesen kombinálható. Kiváló teherbírással és felületi keménységgel rendelkezik.

 

WEBER

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

HOMLOKZAT

ADFORS

Üvegszálas rácsos szövetek védelmet nyújtanak repedések ellen, biztosítják a hőszigetelési rendszer tartását, és az esztrich szilárdulása során is védelmet nyújtanak repedések kialakulása ellen.

 

ISOVER

A legelterjedtebb hőszigetelő megoldás a polisztirolhab. A megnövekedett tűzvédelmi követelményeknek az ásványi szálas szigetelőanyagok felelnek meg, pl. a kőzetgyapot - ISOVER TF Profi. Az ISOVER CLIMA 34 egy innovatív üveggyapot termék kontakthomlokzati hőszigetelésre, mely hosszú távon biztosítja az épület hő- és hangszigetelését és a tűzvédelmi osztályba sorolása is a legmagasabb. Több szintes épületek gyakran a homlokzaton elhelyezett ásványgyapot biztosítja (pl. ISOVER FASSIL, PANEL PLYTA PLUS) a megfelelő hőszigetelést, a pára elvezetése a hőszigetelés és a burkolat közötti átszellőztető légrés feladata.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. Laminált -ragasztott biztonsági– üvegeket kínálnak a személy-, a vagyon-, és a zajvédelemre.

 

VETROTECH

Az igény szerint elsötétülő üveg, amellett, hogy élhetőbbé teszi az épített környezetet, gyökeresen megváltoztatja az üveggel megvalósítható célokat és lehetőségeket. A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üvegeink például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A különféle tűzgátló üvegek, a Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat –többek között keret nélküli Contraflam® Structure szerkezet– a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozása mellett biztosítja a homogén építészeti megjelenést is.

 

WEBER

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

FAL

ADFORS

A térelválasztókhoz megoldásként stílusos, kopásálló üvegszálas tapétákat kínál, amelyek lehetnek egyrészt festhetők, amelyek felszívják a formaldehidet, másrészt penész-, és baktérium ellen kezeltek

 

ECOPHON

Az egészségügyi intézmények magas zajszintjének következményei ismertek: rosszabb alvás, a stressz növekedése, betegség utáni hosszabb lábadozás. Az állandó hangzavar nyugtalanságot, valamint légúti és szívbetegségeket okoz. Az egészséges hangkörnyezet előnyei: alacsonyabb vérnyomás, az alvásminőség javulása, a stressz szint csökkenése, jobb közérzet és nagyobb fokú hatékonyság a személyzet részéről, valamint az alkalmazottak nagyobb elégedettsége munkájuk során. A megfelelő hangminőség és beszédérthetőség érdekében a mennyezeti hangelnyelőket az Ecophon Akusto™ Wall és Ecophon Akusto™ Screen vertikális hangelnyelő elemekkel kell kombinálni.

 

ISOVER

Szerelt válaszfalak építésénél legpraktikusabb az ISOVER tekercselt üveggyapot termékeinek alkalmazása (pl. ISOVER AKUSTO). A tekercselt üveggyapot beépítése gyors és gazdaságos. A vázszerkezet teljes kitöltésével javíthatók a szerelt válaszfal akusztikai és tűzvédelmi paraméterei. Az ISOVER ULTIMATE Piano beépítésével a szerelt válaszfal a legmagasabb tűzvédelmi és akusztikai elvárásoknak is meg tud felelni.

 

RIGIPS

A szárazépítés rendkívül gyors, tiszta és költséghatékony megoldás a hagyományos építési módokkal szemben. A Rigips építőlemezei egyedi igényekre is megoldást kínálnak: tűzgátlásra, impregnált típus vizes helyiségekbe, Glasroc H Ocean a magas páratartalmú helyiségekbe, XRoc ólommentes röntgensugárvédelmi rendszer, levegőtisztító hatással rendelkező Activ’Air lap, Blue Acoustic magasfokú hanggátlási igényre, terhelhetőségre és ütésállóságra Habito. Kézi és gépi, por állagú és készre kevert glettelő és vakoló anyagok a magas minőségű (Q4), esztétikus felületért.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

SGG STADIP® SILANCE hangszigetelő laminált biztonsági üveg, két vagy több üveglapból, melyeket egy vagy több zajszűrő fóliaréteg (akusztikus PVB) tart össze. Akár 52 dB zajcsökkentés.

 

WEBER

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

ÁLMENNYEZET

ECOPHON

Az egészségügyi intézmények lényegesen különböznek minden más épülettől. Ennek fő oka az, hogy ezekben két fő felhasználója van az egészségügyi tereknek: a személyzet és a betegek. A terek berendezése kiemelkedően fontos, amelynek biztosítania kell a legnagyobb kényelmet mindenki számára. A fontos higiéniai követelmények eléréséhez az Ecophon az alábbiakat kínálja gyártási programjából: Hygiene™ Advance, Hygiene™ LabotecAir, Hygiene™ Protec, Hygiene™ Meditec, Hygiene™ Performance, Hygiene™ Clinic.

 

ISOVER

Az álmennyezet akusztikai teljesítményét jelentősen növeli az álmennyezet felett elhelyezett hangszigetelő ásványgyapot. Az ajánlott minimális vastagság 5 cm, azonban az optimális csillapítás eléréséhez 8-10 cm vastagság szükséges. Elhelyezése lehet közvetlenül az álmennyezet felső síkján (pl. Akusto, Akuplat), vagy a födém alsó síkján (pl. Akustic SSP2) a kívánt akusztikai teljesítmény elérésétől függően.

 

RIGIPS

A Rigips által kínált álmennyezeti megoldások hozzájárulnak a megfelelő akusztikai környezet kialakításához. Gipszkartonból és speciális építőlemezekből készült szerelt álmennyezetek a különleges igényekre is megoldást kínálnak úgy, mint egyedi megjelenés, tűzgátlás, teremakusztika, hanggátlás. Emelt tűzés hanggátlási igényre Blue Acoustic, valamint akusztikus kazettás, folyosói és nagytáblás álmennyezetek (Casoprano, Gyptone, Rigitone) sokféle mintázattal elérhetők.

 

 

6

 

BELTÉRI ÜVEGEK

SAINT-GOBAIN GLASS

Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre(SGG DIAMANT®; SGG PLANICLEAR®), ugyanakkor védelmet és biztonságot (SGG STADIP®; SGG STADIP® PROTECT), akusztikai komfortot (SGG STADIP® SILANCE), diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak (SGG DECORGLASS®; SGG MASTERGLASS®; SGG PLANILAQUE®).

 

 

 

7

 

ABLAKOK

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (SGG PLANITHERM® és SGG PLANISTAR® termékcsoportok).

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ablakok védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ablakok nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

8

 

AJTÓK

SAINT-GOBAIN GLASS

Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (SGG DECORGLASS®; SGG MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

 

 

 

 

 

9

 

KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZELVEZETÉS
ÉS SZELLŐZÉS

 

ISOVER

Az ISOVER átfogó rendszert ajánl mind a kör-, mind a négyszögletes keresztmetszetű csövek, ipari kémények, kemencék, légcsatornák hőés hangszigetelésére (pl. Climaver, U Protect Slab 4.0 Alu1, U Protect Pipe Section Alu2).

 

PAM

Gömbgrafitos öntöttvas csövek ivóvíz, kommunális szennyvizek és tüzivíz rendszerekhez, továbbá gravitációs, vagy nyomás alatti szennyvízelvezetési hálózatokhoz. Az öntöttvas PAM-GLOBAL rendszer ideális megoldás az épületek belsejében keletkező szennyvizek elvezetésére (mennyezetek alatti, és ejtő csöves kialakításban). A PAM-GLOBAL Plus Plus fokozott felületi védelme miatt alkalmazató a rendkívül agresszív laboratóriumi szennyvizek, konyhák vagy agresszív gőzöket tartalmazó levegő elvezetésére. Az öntöttvas rendszerek kimagasló, hosszú élettartamot, megbízhatóságot, tűzállóságot, mechanikai ellenállást, könnyű telepíthetőséget és kivételes akusztikai tulajdonságok nyújtanak a felhasználók részére.

 

 

 

10

 

 

CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS

 

PAM

Az öntöttvas lefolyócsövek alkalmazásának régi hagyománya van Európában. A PAM ezt a hagyományt támogatja a PAM-GLOBAL öntöttvas rendszerekkel (standard kivitel) és Type R / antik (tradicionális kivitel). Az PAM-GLOBAL esővíz elvezetés megoldható vákuumos, vagy gravitációs módban tokos, vagy tok nélküli öntöttvas csövekkel az épületen belül és kívül. Bármelyik rendszer alkalmazása esetén az öntöttvas a tradicionális alaptulajdonságokat nyújtja: tartósság, biztonság, lángállóság, mechanikai szilárdság és kiváló akusztikai tulajdonságok.

 

 

 

 

 

11

 

LÁBAZAT ÉS PINCE

 

ISOVER

Pincefalak, lábazatok hőszigetelésére nem alkalmazhatók a hagyományos ásványgyapotok. Mivel az épület ezen részei folyamatosan nedvességgel érintkeznek és fagyveszélynek vannak kitéve, csak extrudált habok illetve Perimate EPS termékek jöhetnek szóba, mivel ezek vízfelvevő képessége nagyon csekély

 

WEBER

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

 

 

 

 

 

 

 

12

 

EGYÉB

 

ADFORS

Professzionális üvegszálas erősítés aszfaltrétegbe. Használata lassítja a forgalom okozta terhelés és az anyagban bekövetkező későbbi folyamatok, vagy hőmérséklet-változások következtében keletkező reflexiós repedések előfordulását.

 

PAM

PAM öntöttvas csatornafedelek és közműhálózati akna lefedések vagy egyéb alkalmazáshoz, zárható és egyedi címerezett kivitelben. Az eső és csapadékvíz hálózatok aknáihoz klasszikus és a járdaszegélybe építhető aknafedlapok és víznyelőrácsok, oldalbeömlős víznyelők. Teljes körű választék a legkevésbé terhelt járdától (B125kN) egészen a repülőtéri kifutópályákig (F900kN).

 

RIGIPS

XRoc ólommentes röntgensugár-védelmi rendszer tökéletes választás kórházak, klinikák, fogorvosi és állatorvosi rendelők számára. Magasfokú hangszigetelés és tűzvédelem, jó ütésállóság.