Innovatív anyagok

A Saint-Gobain innovatív anyagok szektora egyedülálló portfólióval rendelkezik: megoldást nyújt a lakóházak építésétől egészen az iparban felhasználható speciális anyagokig.

AZ INNOVATÍV ANYAGOK SZEKTOR MAGYARORSZÁGON

A Saint-Gobain Glass síküveg részlege számos olyan terméket gyárt, melyek rendkívül hatékonyak az energia-megtakarítás, a környezetvédelem,  a használati kényelem és az esztétika szempontjából.

A Saint-Gobain Abrasives, a világ vezető csiszolóanyag-gyártója az egyedüli olyan vállalat, amely mindhárom fő csiszolóanyag-típust gyártja; köszörűköveket (kerámia- és műgyanta kötőanyaggal), flexibilis csiszolóanyagokat és gyémántszerszámokat. Mindezt kivételes technológia, komplett és innovatív gyártmány-sorozatok, a minőség és a biztonság terén megszerzett vitathatatlan hírnév, valamint tapasztalt, elkötelezett és lelkes emberek biztosítják.

AZ INNOVATÍV ANYAGOK SZEKTOR A VILÁGBAN:

A nagy teljesítőképességű anyagok területe az innovációs technológiák széles skáláját kínálja a három fő anyagtípushoz: kerámiák, nagy teljesítőképességű polimerek és üvegszál-termékek.

A síküveg divízió energia-megtakarítási, környezetvédelmi, használati kényelmi és esztétikai szempontból magas hatékonyságú termékek egész sorát állítja elő.

A Saint-Gobain ADFORS olyan szöveteket gyárt, amelyeket iparvállalatok, termék- vagy anyag-merevítésre (műszaki szövetek), illetőleg közvetlenül az építkezéseken használnak.

AZ INNOVATÍV ANYAG-SZEKTOR SZAKTERÜLETEI:

Abrazív anyagok

Kerámiák

Műanyagok

Műszaki szövetek

Síküveg-gyártás

Üveg-feldolgozás építőipari célra és háztartási gépekhez

Üveg-feldolgozás autóipari és tömegközlekedési célra

Napenergia-megoldások

Az Innovatív anyag-szektor, az összes feltüntetett szakterületen első világszerte az európai gyártók között.

KULCSFONTOSSÁGÚ ADATOK:

A Csoport költségvetésének több mint 65 %-át fordítja kutatásra és fejlesztésre

Több mint 60 ezer dolgozó, 45 országban 

A Saint-Gobain gyártja minden harmadik európai lakóépület hőszigetelő üvegeit

Minden második Európában gyártott autó Saint-Gobain üveggel készül

Tudta-e, hogy...

a budapesti Corvinus Egyetem új épülete Saint-Gobain Trófea-díjat nyert? Az új „C” épületet 2007-ben adták át, amelyben a Társadalomtudományi Kar és a könyvtár kapott otthont. Szigorú akusztikai és esztétikai követelményeknek kellett megfelelni az építés során, így a Rigips által forgalmazott Gypton Big Quattro 41 perforált akusztikus gipszkarton lapok kerültek beépítésre mind az álmennyezetek, mind pedig a falfelületek burkolataként. Az épület a Saint-Gobain Trófea 2007-es pályázatán III. helyezést ért el.