Innovatív anyagok

A Saint-Gobain innovatív anyagok szektora egyedülálló portfólióval rendelkezik: megoldást nyújt a lakóházak építésétől egészen az iparban felhasználható speciális anyagokig.

AZ INNOVATÍV ANYAGOK SZEKTOR MAGYARORSZÁGON

A Saint-Gobain Glass síküveg részlege számos olyan terméket gyárt, melyek rendkívül hatékonyak az energia-megtakarítás, a környezetvédelem,  a használati kényelem és az esztétika szempontjából.

A Saint-Gobain Abrasives, a világ vezető csiszolóanyag-gyártója az egyedüli olyan vállalat, amely mindhárom fő csiszolóanyag-típust gyártja; köszörűköveket (kerámia- és műgyanta kötőanyaggal), flexibilis csiszolóanyagokat és gyémántszerszámokat. Mindezt kivételes technológia, komplett és innovatív gyártmány-sorozatok, a minőség és a biztonság terén megszerzett vitathatatlan hírnév, valamint tapasztalt, elkötelezett és lelkes emberek biztosítják.

AZ INNOVATÍV ANYAGOK SZEKTOR A VILÁGBAN:

A nagy teljesítőképességű anyagok területe az innovációs technológiák széles skáláját kínálja a három fő anyagtípushoz: kerámiák, nagy teljesítőképességű polimerek és üvegszál-termékek.

A síküveg divízió energia-megtakarítási, környezetvédelmi, használati kényelmi és esztétikai szempontból magas hatékonyságú termékek egész sorát állítja elő.

A Saint-Gobain ADFORS olyan szöveteket gyárt, amelyeket iparvállalatok, termék- vagy anyag-merevítésre (műszaki szövetek), illetőleg közvetlenül az építkezéseken használnak.

AZ INNOVATÍV ANYAG-SZEKTOR SZAKTERÜLETEI:

Abrazív anyagok

Kerámiák

Műanyagok

Műszaki szövetek

Síküveg-gyártás

Üveg-feldolgozás építőipari célra és háztartási gépekhez

Üveg-feldolgozás autóipari és tömegközlekedési célra

Napenergia-megoldások

Az Innovatív anyag-szektor, az összes feltüntetett szakterületen első világszerte az európai gyártók között.

KULCSFONTOSSÁGÚ ADATOK:

A Csoport költségvetésének több mint 65 %-át fordítja kutatásra és fejlesztésre

Több mint 60 ezer dolgozó, 45 országban 

A Saint-Gobain gyártja minden harmadik európai lakóépület hőszigetelő üvegeit

Minden második Európában gyártott autó Saint-Gobain üveggel készül

Tudta-e, hogy...

a Buddha-Bar Hotel Budapest a Klotild Palota felújítása során nyerte el mai belső kialakítását és funkcióját? Az 1899 és 1902 között épült neobarokk, eklektikus Klotild Palota átépítése során igyekeztek minél többet megőrizni az eredeti, értékes épületszerkezetekből. A műemléképület statikai adottságai miatt új szerkezetként kizárólag a könnyű gipszkarton falak és álmennyezetek beépítése jelentett megoldást. A minden kényelmet kielégítő luxusszálloda egyik érdekessége, hogy az előtérben található gipszkarton falak jó részére aranyfüst bevonat került. A felhasznált arany teljes tömege 3500 gramm volt.