Levegőminőség

Tiszta levegő az egészségesebb életmódért

A RIGIPS által fejlesztett Activ’Air® egy forradalmian új technológia, amely csökkenti a belső tér levegőjének formaldehid tartalmát, ezáltal javítja a levegő minőségét. Számítások alapján az Activ’Air® technológiával készült gipszkartonok legalább 50 évig megőrzik a levegőtisztító hatásukat és alkalmazásával akár 70%-kal csökkenthető a helység levegőjének formaldehid mennyisége, legalább 1 m2 Activ’Air® gipszkarton beépítésével légköbméterenként.

Az Activ’Air® technológia egészségre ártalmatlan semleges anyagokká alakítja a levegőben található formaldehidet. A káros anyag nem kerül vissza a levegőbe. Többszöri felújítás és átfestés után is ugyanolyan hatékonysággal működik. Az Activ’Air® gipszkartonok felhasználásával készülhetnek válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, valamint belsőépítészeti eltakarások.

Luxus fürdőszoba

Egyre inkább felismerjük, hogy mennyire befolyásolja egészségünket és munkavégző-képességünket a levegő minősége. Ez a hatás különösen intenzív, ugyanis kutatások szerint az emberek idejük 90 százalékát beltérben töltik. Városokban a szellőztetés sem jelent megoldást, mivel nem tudunk tiszta levegőt engedni a szobába.

A Rigips Gyptone család minősége a különösen szép felülettel és a mintázat sokféleségével, élképzésével és többféle szerelhetőségével rengeteg lehetőséget ad a tervezőmérnök kezébe. Ez azonban önmagában még nem elég. A mennyezet vizuális kapcsolatot jelent a helyiségek különböző részei között, ezért fontos, hogy a más szerkezetekhez, anyagokhoz való kapcsolódás egyrészt természetes, másrészt elegáns legyen. A Gyptone ezért fejlesztette ki mennyezetei mellett a fali megoldásokat is, amelyek együtt harmonikus belső teret eredményeznek.

Az Activ’Air® technológiával készülő Gyptone építőlemezek kiváló esztétikai, akusztikai, tűzvédelmi, szilárdsági (terhelhetőség) tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek tartósak és egyben levegőtisztító hatásúak. Ezen sokoldalúságuk miatt teljesen egyedülállóak az álmennyezetek piacán. A Gyptone Activ’Air® család ötféle alapmintázatból épül fel, amelyek számos változatban jelennek meg. A Gyptone BIG elemek a látható tartószerkezet illetve illesztési hézag nélküli, folyamatos felületű álmennyezetek kialakítására alkalmasak, ahol csupán a perforáció és az alapfelület adja a kontrasztot. A hézagolás tökéletességét elősegíti, hogy az építőlemezek mind a négy éle elvékonyított. A kész felület rövidszőrű hengerrel bármilyen színűre festhető.