Irodák és üzletek

Családi házak és bérházak

 

 

 

 

 

1

 

TETŐ

ISOVER

Komplett megoldásokat kínál magastetőkhöz, szarufák feletti és alatti hőszigetelésekre egyaránt. Vario Fóliát és tartozékait a páravédelemre és a tökéletes légzárásra, mely alapvető elvárás az energiahatékony épületekkel szemben. Lapostetőkhöz innovatív üveg-, és kőzetgyapot szigetelései egyaránt alkalmazhatók, lehetőséget biztosítva az egyedi műszaki megoldásoknak is. Az ISOVER termékei garantálják az épületek maximális hő-, hang-, és tűzvédelmét.

 

PAM

EPAMS® vákuumos esővíz elvezetés tető összefolyók és PAM SMU öntöttvas csövek, idomok teljes tartozék választékkal. PAM segítséget nyújt a vákuumos EPAMS® rendszer tervezéséhez és megvalósításhoz.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Napfényszabályozó üveg, mely mérsékeli a nyári napsugárzás okozta hőséget; kitűnő hőszigetelése optimalizálja a téli hőveszteséget, biztosítva megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. (COOL-LITE® ). Különböző laminált üvegeink biztosítják a vagyon és a személyek védelmét, valamint az akusztikai kényelmet.

 

VETROTECH

Az igény szerint elsötétülő SageGlass-al üvegezett tetők kiváló napvédelmet biztosítanak, így jelentősen csökkentik az épület energiafelhasználását

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

FÖDÉM

ADFORS

Üvegszálas rácsos szövetek repedésmentes esztrichek készítéséhez. Alacsony tömege nem terheli a mennyezeteket, szilárduláskor nem emelkednek fel a sarkak, és a hagyományos vashálóhoz képest könnyebb, a vágásához elegendő egy kés, és egyetlen személy is könnyen tud vele dolgozni.

 

ISOVER

A födémek hanggátlásának javítására a lépésálló üveggyapot lemezek a legalkalmasabbak. A földszinti padlók hőszigetelésére széles választékban állnak rendelkezésre az ISOVER EPS és XPS termékei. Extrudált polisztirolhab termékekkel akár 70 tonna/m2 terhelhetőségű padlószerkezet is kialakítható.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

laminált biztonsági üveg (STADIP® PROTECT), két vagy több üveglapból, melyeket törés esetén a közbülső egy vagy több fóliaréteg (PVB) összetart.

 

RIGIPS

A Rigidur szárazpadló gyors, egyszerű és költséghatékony megoldás minden olyan esetben, amikor új aljzatot kell készíteni vagy a padlószintet szükséges megemelni. Kiemelkedő teherbírással és felületi keménységgel rendelkezik, kiválóan bírja a görgős székek terhelését, irodai felhasználásra ideális megoldás.

 

WEBER

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

HOMLOKZAT

ADFORS

Üvegszálas rácsos szövetek védelmet nyújtanak repedések ellen, biztosítják a hőszigetelési rendszer tartását, és az esztrich szilárdulása során is védelmet nyújtanak repedések kialakulása ellen.

 

ISOVER

A legelterjedtebb hőszigetelő megoldás a polisztirolhab. A megnövekedett tűzvédelmi követelményeknek az ásványi szálas szigetelőanyagok felelnek meg, pl. a kőzetgyapot - ISOVER TF Profi. Az ISOVER CLIMA 34 egy innovatív üveggyapot termék kontakthomlokzati hőszigetelésre, mely hosszú távon biztosítja az épület hő és hangszigetelését és a tűzvédelmi osztályba sorolása is a legmagasabb. Több szintes épületek gyakran a homlokzaton elhelyezett ásványgyapot biztosítja (pl. ISOVER FASSIL, PANEL PLYTA PLUS) a megfelelő hőszigetelést, a pára elvezetése a hőszigetelés és a burkolat közötti átszellőztető légrés feladata.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. (COOL-LITE® termékcsalád: Cool-Lite KN, CoolLite SKN, Cool-Lite Xtreme). A laminált -ragasztott biztonságiüvegek a személyi, a vagyon-, és a zajvédelemére hivatottak.

 

VETROTECH

Az igény szerint elsötétülő üveg, amellett, hogy élhetőbbé teszi az épített környezetet, gyökeresen megváltoztatja az üveggel megvalósítható célokat és lehetőségeket. A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üvegeink például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A különféle tűzgátló üvegek, a Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat –többek között keret nélküli Contraflam® Structure szerkezet– a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozása mellett biztosítja a homogén építészeti megjelenést is.

 

WEBER

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

FAL

ADFORS

A térelválasztókhoz megoldásként stílusos, kopásálló üvegszálas tapétákat kínál, amelyek lehetnek egyrészt festhetők, amelyek felszívják a formaldehidet, másrészt penész-, és baktérium ellen kezeltek.

 

ECOPHON

Az irodai elégedetlenség elsődleges kiváltó okát kétség nélkül azok a hangok jelentik, amelyekre nem vagyunk kíváncsiak. Egy szóval – a zaj. Nemzetközi tanulmányok szerint az optimális akusztikai környezet 30%-al csökkenti az adrenalinszintet, valamint a feladat iránti motivációt 66%-al javíthatja. Az Ecophon Akusto™ fali hangelnyelő rendszerei csökkentik a függőleges falfelületekről a hang visszaverődését, ez a beszéd tökéletesebb érthetőségéhez vezet. Az Ecophon Akusto™ Screen térelválasztó panel hatékonyan gátolja a közvetlen hanghullámok terjedését és nyelik el azokat a munkaállomások között.

 

ISOVER

Szerelt válaszfalak építésénél legpraktikusabb az ISOVER tekercselt üveggyapot termékeinek alkalmazása (pl. ISOVER AKUSTO). A tekercselt üveggyapot beépítése gyors és gazdaságos. A vázszerkezet teljes kitöltésével javíthatók a szerelt válaszfal akusztikai és tűzvédelmi paraméterei. Az ISOVER ULTIMATE Piano beépítésével a szerelt válaszfal a legmagasabb tűzvédelmi és akusztikai elvárásoknak is meg tud felelni.

 

RIGIPS

A szárazépítés rendkívül gyors, tiszta és költséghatékony megoldás a hagyományos építési módokkal szemben. A Rigips építőlemezei egyedi igényekre is megoldást kínálnak: tűzgátlásra, impregnált típus vizes helyiségekbe, Glasroc H Ocean a magas páratartalmú helyiségekbe, levegőtisztító hatással rendelkező Activ’Air lap, Blue Acoustic magasfokú hanggátlási igényre, terhelhetőségre és ütésállóságra Habito. Kézi és gépi, por állagú és készre kevert glettelő és vakoló anyagok a magas minőségű (Q4), esztétikus felületért

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-lel csökkenthető. (STADIP® SILENCE)

 

WEBER

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok széles választéka.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

ÁLMENNYEZET

ECOPHON

A nem megfelelő akusztikai környezet nem csak rontja a kommunikáció és a koncentráció minőségét, hanem a jólétünkre, egészségünkre is kihat. Sok százezer év alatt a füleink úgy fejlődtek, hogy tökéletesen halljunk a szabadban, a természetben. Ma azonban a legtöbben időnk 90 százalékát falak között töltjük. Az Ecophon több mint 50 éve tekinti küldetésének, hogy tudatosítsa, mennyire fontos olyan beltéri környezetet teremteni, amely hasonlít a természetben tapasztaltakra. Ha Ecophon A-osztályú hangelnyelő álmennyezeti rendszert alkalmazunk, a lehető legalacsonyabb hangnyomás szintet érjük el, miközben a hang szétterjedését korlátozzuk a magas AC értéknek (180-200) köszönhetően.

 

ISOVER

Az álmennyezet akusztikai teljesítményét jelentősen növeli az álmennyezet felett elhelyezett hangszigetelő ásványgyapot. Az ajánlott minimális vastagság 5 cm, azonban az optimális csillapítás eléréséhez 8-10 cm vastagság szükséges. Elhelyezése lehet közvetlenül az álmennyezet felső síkján (pl. Akusto, Akuplat), vagy a födém alsó síkján (pl. Akustic SSP2) a kívánt akusztikai teljesítmény elérésétől függően.

 

RIGIPS

Gipszkartonból és speciális építőlemezekből készült szerelt álmennyezetek a különleges igényekre is megoldást kínálnak: egyedi megjelenés, tűzgátlás, teremakusztika, hanggátlás, sterilitásvédelem. A megfelelő építőlemez kiválasztásával az épület minden helyiségében beépíthető megoldások: vizes helyiségekbe impregnált (mosdó, konyha), emelt hanggátlási igényre Blue Acoustic rendszer. Gipsz alapú akusztikus kazettás és nagytáblás álmennyezetek (Casoprano, Gyptone, Rigitone) sokféle mintázattal elérhetők. A kiváló tűz- és hanggátló, valamint akusztikai tulajdonságok mellett a Gyptone és Rigitone termékek egyedülálló, levegőtisztító Activ’Air® technológiával készülnek.

 

 

6

 

BELTÉRI ÜVEGEK

SAINT-GOBAIN GLASS

Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre, ugyanakkor védelmet és biztonságot, akusztikai komfortot, diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak. (MASTERGLASS® ; PLANILAQUE® )

 

 

 

7

 

ABLAKOK

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják, és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is ajánljuk. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok). A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ablakok védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is.

 

VETROTECH

A Pyroswiss® , a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ablakok nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

8

 

AJTÓK

SAINT-GOBAIN GLASS

rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (MASTERGLASS® ), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ajtók védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss® , a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ajtók nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

 

 

 

9

 

KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZELVEZETÉS és SZELLŐZÉS

 

ISOVER

Az ISOVER egy átfogó rendszert ajánl mind a kör-, mind a négyszögletes keresztmetszetű csövek, ipari kémények, kemencék, légcsatornák hő-, és hangszigetelésére (pl. Climaver, U Protect Slab 4.0 Alu1, U Protect Pipe Section Alu2).

 

PAM

Gömbgrafitos öntöttvas csövek, idomok és szerelvények ivóvíz, nyersvíz és tüzivíz hálózatokhoz, kommunális szennyvizek gravitációs, vagy nyomás alatti elvezetésére. Öntöttvas PAM SMU rendszerek ideális megoldások az épületek belsejében a szennyvíz-, esővíz-elvezető rendszerekhez (mennyezet alatti és függőleges csövek). Az öntöttvas rendszerek kimagasló, hosszú élettartamot, megbízhatóságot, tűzállóságot, mechanikai ellenállást, könnyű telepíthetőséget és kivételes akusztikai tulajdonságok at nyújtanak a felhasználók részére.

 

 

 

10

 

 

CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS

 

PAM

Az öntöttvas lefolyócsövek alkalmazásának régi hagyománya van Európában. A PAM ezt a hagyományt támogatja a PAM-GLOBAL öntöttvas rendszerekkel (standard kivitel) és Type R / antik (tradicionális kivitel). Az PAM-GLOBAL esővíz-elvezetés megoldható vákuumos, vagy gravitációs módban tokos, vagy tok nélküli öntöttvas csövekkel az épületen belül és kívül. Bármelyik rendszer alkalmazása esetén az öntöttvas a tradicionális alaptulajdonságokat nyújtja: tartósság, biztonság, lángállóság, mechanikai szilárdság és kiváló akusztikai tulajdonságok.

 

 

 

 

 

11

 

LÁBAZAT ÉS PINCE

 

ISOVER

Pincefalak, lábazatok hőszigetelésére nem alkalmazhatók a hagyományos ásványgyapotok. Mivel az épület ezen részei folyamatosan nedvességgel érintkeznek és fagyveszélynek vannak kitéve, csak extrudált habok illetve Perimate EPS termékek jöhetnek szóba, mivel ezek vízfelvevő képessége nagyon csekély

 

WEBER

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés

 

 

 

 

 

 

 

12

 

EGYÉB

 

ADFORS

Professzionális üvegszálas erősítés aszfaltrétegbe. Használata lassítja a forgalom okozta terhelés és az anyagban bekövetkező későbbi folyamatok, vagy hőmérséklet-változások következtében keletkező reflexiós repedések előfordulását.

 

PAM

PAM öntöttvas csatornafedelek és közműhálózati akna lefedések vagy egyéb alkalmazásokhoz, zárható és egyedi címerezett kivitelben. Az eső- és csapadékvíz hálózatok aknáihoz klasszikus és a járdaszegélybe építhető aknafedlapok és víznyelőrácsok, oldalbeömlős víznyelők. Teljes körű választék a legkevésbé terhelt járdától (B125kN) egészen a repülőtéri kifutópályákig (F900kN).