Raktár– és ipari épületek

Raktár– és ipari épületek

 

 

 

 

 

1

 

ISOVER

Lapostetőkhöz innovatív üveg- és kőzetgyapot szigetelései egyaránt alkalmazhatók, lehetőséget biztosítva az egyedi műszaki megoldásoknak is. A csapadékvíz elvezetése is megoldott az ISOVER lejtésképző elmeinek alkalmazásával. Az ISOVER termékei garantálják az épületek maximális hő-, hang-, és tűzvédelmét.

 

PAM

EPAMS® vákuumos esővíz elvezetés tető összefolyók és PAM SMU öntöttvas csövek, idomok teljes tartozék választékkal. PAM segítséget nyújt a vákuumos EPAMS® rendszer tervezéséhez és megvalósításhoz.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő, napfényszabályozó, hangszigetelő és biztonsági üvegek.

 

VETROTECH

Az igény szerint elsötétülő SageGlass-al üvegezett tetők kiváló napvédelmet biztosítanak, s így jelentősen csökkentik az épület energiafelhasználását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

FÖDÉM

ISOVER

A födémek hanggátlásának javítására a lépésálló üveggyapot lemezek a legalkalmasabbak. A földszinti padlók hőszigetelésére széles választékban állnak rendelkezésre az ISOVER EPS és XPS termékei. Extrudált polisztirolhab termékekkel akár 70 tonna/m2 terhelhetőségű padlószerkezet is kialakítható.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Laminált biztonsági üveg (STADIP® PROTECT), két vagy több üveglapból, melyeket törés esetén a közbülső egy vagy több fóliaréteg (PVB) összetart.

 

WEBER

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig, köztük a nagy mechanikai és vegyi ellenállású epoxigyanta megoldások.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

HOMLOKZAT

ISOVER

A legelterjedtebb hőszigetelő megoldás a polisztirolhab. A megnövekedett tűzvédelmi követelményeknek az ásványi szálas szigetelőanyagok felelnek meg, pl. a kőzetgyapot - ISOVER TF Profi. Az ISOVER CLIMA 34 egy innovatív üveggyapot termék kontakthomlokzati hőszigetelésre, mely hosszú távon biztosítja az épület hő- és hangszigetelését és a tűzvédelmi osztályba sorolása is a legmagasabb. Több szintes épületek gyakran a homlokzaton elhelyezett ásványgyapot biztosítja (pl. ISOVER FASSIL, PANEL PLYTA PLUS) a megfelelő hőszigetelést, a pára elvezetése a hőszigetelés és a burkolat közötti átszellőztető légrés feladata.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. (COOL-LITE® termékcsalád) Laminált – ragasztott biztonsági – üvegek a személyi, a vagyon- és a zajvédelemre.

 

VETROTECH

A SageGlass nem csupán élhetőbbé teszi az épületeket, hanem kiszélesíti az üveg alkalmazásának területeit Az igény szerint elsötétülő üveg amellett, hogy élhetőbbé teszi az épített környezetet, gyökeresen megváltoztatja az üveggel megvalósítható célokat és lehetőségeket. A Vetrogard és Polygard® biztonsági üvegeink üvegek hatékony védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A különféle tűzgátló üvegek, a Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat – többek között keret nélküli Contraflam® Structure szerkezet –a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozása mellett –biztosítja a homogén építészeti megjelenést is.

 

WEBER

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

FAL

ISOVER

Szerelt válaszfalak építésénél legpraktikusabb az ISOVER tekercselt üveggyapot termékeinek alkalmazása (pl. ISOVER AKUSTO). A tekercselt üveggyapot beépítése gyors és gazdaságos. A vázszerkezet teljes kitöltésével javíthatók a szerelt válaszfal akusztikai és tűzvédelmi paraméterei. Az ISOVER ULTIMATE Piano beépítésével a szerelt válaszfal a legmagasabb tűzvédelmi és akusztikai elvárásoknak is meg tud felelni.

 

RIGIPS

Ipari épületekbe és csarnokokba minősített tűz- és hanggátló szerelt gipszkarton szerkezetek: előtét-, akna- és válaszfalak. Glasroc F üvegszálerősítéses gipszlapból füstkötényfal. Emelt szintű követelményeknek való megfelelés: A1 tűzvédelmi osztály, 120 perces tűzgátlás. Fűtetlen raktárak, csarnokok kültéri jellegű körülményeihez Rigidur gipszrostlap burkolatokkal készült szerkezetek.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-vel csökkenthető. (STADIP® SILENCE)

 

WEBER

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

ÁLMENNYEZET

ECOPHON

Ipari épületekben gyakran hangvisszaverő, merev betonfalak határolják a beltéri gyártóegységeket. A kellemetlen ipari zajforrások maradandó halláskárosodást is okozhatnak, továbbá jellemző a stressz növekedése, az ingerlékenység, alacsonyabb a koncentráció – kommunikáció minősége, amelyek együtt nagyobb hibázási lehetőséget, károkat okozhatnak a minőségben és a termelékenységben. Az Ecophon Industry Modus™ termékcsaládunk kiváló megoldás nagy háttérzajjal rendelkező ipari területeken, amely egyaránt alkalmazható mennyezetre és fal felületre is.

 

ISOVER

Az álmennyezet akusztikai teljesítményét jelentősen növeli az álmennyezet felett elhelyezett hangszigetelő ásványgyapot. Az ajánlott minimális vastagság 5 cm, azonban az optimális csillapítás eléréséhez 8-10 cm vastagság szükséges. Elhelyezése lehet közvetlenül az álmennyezet felső síkján (pl. Akusto, Akuplat), vagy a födém alsó síkján (pl. Akustic SSP2) a kívánt akusztikai teljesítmény elérésétől függően.

 

RIGIPS

Gipszkartonból készült szerelt álmennyezetek a különleges igényekre is megoldást kínálnak beltérben. A megfelelő építőlemez kiválasztásával az épület minden helyiségében beépíthető megoldások: vizes helyiségekbe impregnált (mosdó, konyha), emelt hanggátlási igényre Blue Acoustic, Glasroc F üvegszálerősítéses gipszlapból tűzvédelmi burkolat a trapézlemezes födémre.

 

 

6

 

BELTÉRI ÜVEGEK

SAINT-GOBAIN GLASS

Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre, ugyanakkor védelmet és biztonságot, akusztikai komfortot, diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak. (SGG MASTERGLASS®; SGG PLANILAQUE®)

 

 

 

7

 

ABLAKOK

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok)

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ablakok védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ablakok nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

8

 

AJTÓK

SAINT-GOBAIN GLASS

Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ajtók védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss®, a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ajtók nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

 

 

 

9

 

KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZELVEZETÉS
ÉS SZELLŐZÉS

 

ISOVER

A z ISOVER egy átfogó rendszert ajánl mind a kör-, mind a négyszögletes keresztmetszetű csövek, ipari kémények, kemencék, légcsatornák hő-, és hangszigetelésére (pl. Climaver, U Protect Slab 4.0 Alu1, U Protect Pipe Section Alu2).

 

PAM

Gömbgrafitos öntöttvas csövek az ipar széles körében alkalmazhatók, például nyomás alatti elosztóhálózatokban ivóvíz, ipari-, újrahasznosított vízvezeték rendszerekben. Gravitációs vagy nyomás alatti szennyvízelvezető rendszerekben és egyéb koptató részecskéket tartalmazó, sós, valamint hűtővízvezeték rendszerekben. FM minősített öntöttvas csövek tűzi vízellátó rendszerek építéséhez, ISOPAM szigetelt cső fagyás elleni védelemmel. Az öntöttvas rendszerek kimagasló, hosszú élettartamot, megbízhatóságot, tűzállóságot, mechanikai ellenállást, könnyű telepíthetőséget és kivételes akusztikai tulajdonságok nyújtanak a felhaználók részére.

 

 

 

10

 

 

CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS

 

PAM

Az öntöttvas lefolyócsövek alkalmazásának régi hagyománya van Európában. A PAM ezt a hagyományt támogatja a PAM-GLOBAL öntöttvas rendszerekkel (standard kivitel) és Type R / antik (tradicionális kivitel). Az PAM-GLOBAL esővízelvezetés megoldható vákuumos, vagy gravitációs módban tokos, vagy tok nélküli öntöttvas csövekkel az épületen belül és kívül. Bármelyik rendszer alkalmazása esetén az öntöttvas a tradicionális alaptulajdonságokat nyújtja: tartósság, biztonság, lángállóság, mechanikai szilárdság és kiváló akusztikai tulajdonságok.

 

 

 

 

 

11

 

LÁBAZAT ÉS PINCE

 

ISOVER

Pincefalak, lábazatok hőszigetelésére nem alkalmazhatók a hagyományos ásványgyapotok. Mivel az épület ezen részei folyamatosan nedvességgel érintkeznek és fagyveszélynek vannak kitéve, csak extrudált habok illetve Perimate EPS termékek jöhetnek szóba, mivel ezek vízfelvevő képessége nagyon csekély.

 

 

 

 

 

 

 

12

 

EGYÉB

 

PAM

A PAM gyárt öntöttvas aknafedeleket és víznyelő rácsokat. Mindkettő választható zárható kivitelben, lopásgátló megoldással és a fedlapok egyedi felirattal, címerezéssel. Kínálunk hagyományos kör alakú és négyzetes aknafedlapokat, nagy méretű, modulokból álló szögletes PAMETIC aknalefedéseket különböző terhelési osztályokban B125 az F900. A PAMETIC aknalefedések is megfelelnek a szigorú műszaki követelményeknek: biztonság, stabilitás, zárható kialakítás, vízzáró illeszkedés és a könnyű használat. DIREXIONAL kitakarás-mentes víz- és szennyvíz vezetékek (telepítés nyílt árok ásása és a környezet megzavarása nélkül) lehetővé teszi, hogy csővezeték-építés folyamata alatt fenntartsák a közúti forgalmat. Földalatti tüzivíz tároló tartályok (1 cső DN 2000 = 25 m3).

 

RIGIPS

Glasroc F üvegszálerősítéses gipszlapból füstkötényfal, valamint tűzvédő burkolatok a teherhordó acélszerkezetekre, trapézlemezes födémre.