Családi házak és bérházak

Családi házak és bérházak

 

 

 

 

 

1

 

TETŐ

ISOVER

Komplett megoldásokat kínál magastetőkhöz, szarufák feletti és alatti hőszigetelésekre egyaránt. Vario Fóliát és tartozékait a páravédelemre és a tökéletes légzárásra, mely alapvető elvárás az energiahatékony épületekkel szemben. Lapostetőkhöz innovatív üveg- és kőzetgyapot szigetelései egyaránt alkalmazhatók, lehetőséget biztosítva az egyedi műszaki megoldásoknak is. Az ISOVER termékei garantálják az épületek maximális hő-, hang- és tűzvédelmét.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő, napfényszabályozó, hangszigetelő és biztonsági üvegek

 

VETROTECH

Az igény szerint elsötétülő SageGlass-szal üvegezett tetők kiváló napvédelmet biztosítanak, így jelentősen csökkentik az épület energiafelhasználástá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

FÖDÉM

Adfors

Üvegszálas rácsos szövetek repedésmentes esztrichek készítéséhez. Alacsony tömege nem terheli a mennyezeteket, szilárduláskor nem emelkednek fel a sarkak, és a hagyományos vashálóhoz képest könnyebb, a vágásához elegendő egy kés, és egyetlen személy is könnyen tud vele dolgozni.

 

ISOVER

A födémek hanggátlásának javítására a lépésálló üveggyapot lemezek a legalkalmasabbak. A földszinti padlók hőszigetelésére széles választékban állnak rendelkezésre az ISOVER EPS és XPS termékei.

 

Rigips

A Rigidur szárazpadló gyors, egyszerű és költséghatékony megoldás minden olyan esetben, amikor új aljzatot kell készíteni vagy a padlószintet szükséges megemelni, továbbá padlófűtéssel is tökéletesen kombinálható. Kiváló teherbírással és felületi keménységgel rendelkezik.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Többrétegű laminált biztonsági üveg, a közbülső fóliaréteg(ek) törés esetén a felületet egyben tartják (STADIP® PROTECT).

 

Weber

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

HOMLOKZAT

Adfors

Üvegszálas rácsos szövetek védelmet nyújtanak repedések ellen, biztosítják a hőszigetelési rendszer tartását, és az esztrich szilárdulása során is védelmet nyújtanak repedések kialakulása ellen.

 

ISOVER

Az épületek homlokzatainak hőszigetelésére számos megoldás kínálkozik. A legelterjedtebb a polisztirolhab, mely biztosítja a megfelelő hőszigetelést. A megnövekedett tűzvédelmi követelményeknek az ásványi szálas szigetelőanyagok felelnek meg, pl. a kőzetgyapot ISOVER TF Profi. Az ISOVER CLIMA 34 egy innovatív üveggyapot termék kontakt homlokzati hőszigetelésre, mely az egyedi szálszerkezetének, az üvegszálak rugalmasságának köszönhetően hosszú távon biztosítja az épület hő-, és hangszigetelését úgy, hogy a tűzvédelmi osztályba sorolása is a legmagasabb.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Napfényszabályozó üveg, mely csökkenti a nap hőhatását, de nem gátolja a fény útját, vagyis nem sötétít, ugyanakkor energiatakarékos. Biztonság és zajvédelem.

 

WEBER

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

 

VETROTECH

A SageGlass nem csupán élhetőbbé teszi az épületeket, hanem kiszélesíti az üveg alkalmazásának területeit Az igény szerint elsötétülő üveg amellett, hogy élhetőbbé teszi az épített környezetet, gyökeresen megváltoztatja az üveggel megvalósítható célokat és lehetőségeket. A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üvegek hatékony védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A különféle tűzgátló üvegek, a Pyroswiss® , a Vetroflam® és a Contraflam® nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat – többek között keret nélküli Contraflam® Structure szerkezet – a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozása mellett biztosítja a homogén építészeti megjelenést is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

FAL

Adfors

A térelválasztókhoz megoldásként stílusos, kopásálló üvegszálas tapétákat kínál, amelyek lehetnek egyrészt festhetők, amelyek felszívják a formaldehidet, másrészt penész-, és baktérium ellen kezeltek.

 

ISOVER

Szerelt válaszfalak építésénél legpraktikusabb az ISOVER tekercselt üveggyapot termékeinek alkalmazása (pl. ISOVER AKUSTO). A tekercselt üveggyapot beépítése gyors és gazdaságos. A vázszerkezet teljes kitöltésével javíthatók a szerelt válaszfal akusztikai és tűzvédelmi paraméterei. Az ISOVER ULTIMATE Piano beépítésével a szerelt válaszfal a legmagasabb tűzvédelmi és akusztikai elvárásoknak is meg tud felelni.

 

RIGIPS

A szárazépítés rendkívül gyors, tiszta és költséghatékony megoldás a hagyományos építési módokkal szemben. Esztétikai és funkcionális szerkezetek építhetők, kiváló fogadófelület a különféle burkolatok (festés, tapéta, kerámia) számára, a gipszkarton típusától függően a lakás minden helyiségében alkalmazható. A Rigips építőlemezei egyedi igényekre is megoldást kínálnak: tűzgátlásra, impregnált típus vizes helyiségekbe, Glasroc H Ocean a magas páratartalmú helyiségekbe, levegőtisztító hatással rendelkező Activ’Air® lap, Blue Acoustic magasfokú hanggátlási igényre, terhelhetőségre és ütésállóságra Habito® . Gipszes glettek és vakolatok Kézi és gépi, por állagú és készre kevert glettelő és vakoló anyagok. A gipszes termékekkel magas minőségű (Q4), esztétikus felület képezhető, amely festhető, tapétázható és csempézhető. Környezetbarát anyagok, gazdaságosan, könnyen és gyorsan alkalmazhatók, helyiség-klimatizáló hatásuk szabályozza a beltéri páratartalmat.

 

SAINT-GOBAIN GLASS

Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-vel csökkenthető. (STADIP® SILENCE).

 

WEBER

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok széles választéka.

 

 

 

 

 

 

 

5

 

ÁLMENNYEZET

ECOPHON

A modern lakásokban gyakran üveg, kerámia, beton felületek határolják a helyiségeket, amelyek merev, kemény, hangvisszaverő tulajdonságúak, emiatt ki vagyunk téve a hangreflexiók károsító hatásainak. Ideális megoldás modern lakásokban az optimális akusztikai környezet kialakítására a változatos színekben és méretekben forgalmazott Ecophon Solo™ szabadon függeszthető termékcsalád.

 

ISOVER

Az álmennyezet akusztikai teljesítményét jelentősen növeli az álmennyezet felett elhelyezett hangszigetelő ásványgyapot. Az ajánlott minimális vastagság 5 cm, azonban az optimális csillapítás eléréséhez 8-10 cm vastagság szükséges. Elhelyezése lehet közvetlenül az álmennyezet felső síkján (pl. Akusto, Akuplat), vagy a födém alsó síkján (pl. Akustic SSP2) a kívánt akusztikai teljesítmény elérésétől függően.

 

RIGIPS

Gipszkartonból készült szerelt álmennyezetekkel egyenletes, sík felületet hozhat létre, és egyedi megjelenést kölcsönözhet otthonának. Kiválóan kombinálható különleges világítási megoldásokkal, beépíthetők multimédiás és egyéb gépészeti elemek, eltakarhatók a kábelek vagy karnisok. Kiváló tűz- és hanggátló tulajdonsággal rendelkezik. Gyors és tiszta kivitelezés, tökéletesen sima, könnyen festhető felület.

 

 

6

 

BELTÉRI ÜVEGEK

SAINT-GOBAIN GLASS

Innovatív belsőépítészeti üvegek (DECORGLASS® ; MASTERGLASS® ; PLANILAQUE® ), hangszigetelő és biztonsági üvegek modern, világos terek kialakításához. Tükrök és zuhanykabin üvegek (TIMELESS® ).

 

 

 

7

 

ABLAKOK

SAINT-GOBAIN GLASS

Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok).

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ablakok védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss® , a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ablakok nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

8

 

AJTÓK

SAINT-GOBAIN GLASS

Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (DECORGLASS®; MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

 

VETROTECH

A Vetrogard® és Polygard® biztonsági üveggel készült ajtók védelmet biztosítanak a támadások különböző formáival szemben, így például képesek megakadályozni számos kézifegyver golyóinak áthatolását, és megvédeni egy esetleges robbanás okozta sérülésektől is. A Pyroswiss® , a Vetroflam® és a Contraflam® tűzgátló üvegekkel készült ajtók nem csupán az emberi élet védelméről gondoskodnak, hanem megóvják az épületet, a vagyontárgyakat is. Számos változat biztosítja a tűz, füst, hő, mérgező gázok terjedésének megakadályozását.

 

 

 

 

 

9

 

KOMMUNÁLIS SZENNYVÍZELVEZETÉS és SZELLŐZÉS

 

ISOVER

Az ISOVER egy átfogó rendszert ajánl mind a kör-, mind a négyszögletes keresztmetszetű csövek, ipari kémények, kemencék, légcsatornák hő- és hangszigetelésére (pl. Climaver, U Protect Slab 4.0 Alu1, U Protect Pipe Section Alu2).

 

PAM

Gömbgrafitos öntöttvas csövek, idomok és szerelvények ivóvíz, nyersvíz és tüzivíz hálózatokhoz, kommunális szennyvizek gravitációs, vagy nyomás alatti elvezetésére. Öntöttvas PAM SMU rendszerek ideális megoldások az épületek belsejében a szennyvíz-, esővíz-elvezető rendszerekhez (mennyezet alatti és függőleges csövek). Az öntöttvas rendszerek kimagasló, hosszú élettartamot, megbízhatóságot, tűzállóságot, mechanikai ellenállást, könnyű telepíthetőséget és kivételes akusztikai tulajdonságok at nyújtanak a felhasználók részére.

 

 

 

10

 

 

CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS

 

PAM

Az öntöttvas lefolyócsövek alkalmazásának régi hagyománya van Európában. A PAM ezt a hagyományt támogatja a PAM-GLOBAL öntöttvas rendszerekkel (standard kivitel) és Type R / antik (tradicionális kivitel).

 

 

 

 

 

11

 

LÁBAZAT ÉS PINCE

 

ISOVER

Pincefalak, lábazatok hőszigetelésére nem alkalmazhatók a hagyományos ásványgyapotok. Mivel az épület ezen részei folyamatosan nedvességgel érintkeznek és fagyveszélynek vannak kitéve, csak extrudált habok illetve Perimate EPS termékek jöhetnek szóba, mivel ezek vízfelvevő képessége nagyon csekély

 

WEBER

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

 

 

 

 

 

 

 

12

 

EGYÉB

 

ADFORS

A térelválasztókhoz megoldásként stílusos, kopásálló üvegszálas tapétákat kínál, amelyek lehetnek egyrészt festhetők, amelyek felszívják a formaldehidet, másrészt penész-, és baktérium ellen kezeltek.

 

PAM

PAM öntöttvas csatornafedelek és közműhálózati akna lefedések vagy egyéb alkalmazásokhoz, zárható és egyedi címerezett kivitelben. Az eső és csapadékvíz hálózatok aknáihoz klasszikus és a járdaszegélybe építhető aknafedlapok és víznyelőrácsok, oldalbeömlős víznyelők. Teljes körű választék a legkevésbé terhelt járdától (B125kN) egészen a repülőtéri kifutópályákig (F900kN).