Fenntarthatósági kötelezettségeink

VédjükBolygónka

 

1. Csökkentjük az épületek ökológiai lábnyomát

Cégünk igazi úttörő a fenntartható építés területén. Anyagokat és megoldásokat fejlesztünk és gyártunk az épületek ökológiai lábnyomának csökkentésére, a szigetelőrendszerektől az ablakok és homlokzatok üvegeiig. Segítünk a LEED, BREEAM és Multi Comfort minősítések megszerzésében.

 

Snižování ekologické stopy budov

 

2. Csökkentjük a termelés ökológiai hatását

Vezetőnek lenni többek között a példamutatást is jelenti, ezért gondolunk saját ökológiai lábnyomunkra is. Gyártásunkban már felhasználjuk a saját termékeinkből származó hulladékot vagy az építési és bontási hulladékot. De sokkal többet tervezünk – nézze meg céljainkat.

 

Snižování ekologické stopy z výroby

Kötelezettségvállalásaink 2030-ra és 2050-re*, avagy a szavaktól a tettekig

Mi is hozzájárultunk az éghajlatváltozáshoz, és itt az ideje, hogy helyrehozzuk. Következő évekre egyértelmű célt tűztünk ki magunk elé:

CO2-33%
Közvetlen CO2-kibocsátások

A tüzelőanyag elégetéséből (pl.: földgáz) származó közvetlen CO2-kibocsátás és a vásárolt energiából származó közvetett kibocsátások 33%-kal csökkennek.

emise-co2-zasady
Közvetett CO2-kibocsátás

2030-ig 16%-kal csökkentjük az értékláncunkból (nyersanyagok, közlekedés, utazás...) származó közvetett CO2-kibocsátást.

snížení emisí CO2
Karbonsemlegesség

2050-re vállaltuk, hogy működésünket 100%-ig  karbonsemlegessé tesszük!

Snížení vody
Víz

2030-ra 50%-kal csökkentjük a vízfelhasználásunkat, és nem bocsátunk ki szennyvizet a víz szempontjából fokozottan érzékeny területekre.

Snížení odpadu
Körforgásos gazdaság

Csökkennek az elsődleges nyersanyagok, ezért 2030-ra ezeknek legalább 30%-át másodlagos nyersanyagokra szeretnénk cserélni. 

recyklace surovin
Nyersanyagok újrahasznosítása

Már felhasználjuk a saját termékeinkből származó építési hulladékot és törmeléket. 2030-ra 80%-kal csökkentjük a nem újrahasznosított hulladékot.

recyklace obalů
Újrahasznosítható csomagolás

Termékeink csomagolása legalább 30%-ban újrahasznosított anyagot tartalmaz, és teljes mértékben újrahasznosítható.

transparentnost výrobků
A termék átláthatósága

Életciklus-elemzést (LCA) végzünk minden termékcsaládra, hogy megismerjük a környezetre gyakorolt ​​hatásukat.

 

*A célok ellenőrzése a Science Based Targets (Ezen új célok elérését abszolút értékben vesszük figyelembe, és a 2017-es alapállapothoz viszonyítjuk.) Ezek a célok segítenek eligazodni azon fő hosszú távú kötelezettségvállalásunk felé, hogy 2050-ig elérjük a karbonsemlegességet.