Kórházak, iskolák, középületek

A Saint-Gobain fontos feladatának tekinti, hogy a piaci igények változásaihoz igazodva folyamatosan innovatív megoldásokkal szolgáljon az építési, felújítási, korszerűsítési tervezés és kivitelezés során. Különféle megoldásokat kínál kórházak és középületek számára, különös figyelmet szentelve az energiatakarékosság, akusztikai komfort, könnyű és egészséges környezet, esztétikus külső és belső tér kialakításával.

A Saint-Gobain megoldásai kórházaknak, iskoláknak, középületeknek

1. TETŐ

Megoldásokat kínál tetőrendszerekre pl. szarufák fölötti szigetelések, fóliák, kiegészítők, páravédelem, hőszigetelt lépésálló födém megoldások üveg vagy bazaltgyapot tekercses vagy táblás anyagokkal. Lapos tetők szigetelésére alkalmas anyagaink a polisztirol, XPS és bazalt gyapot lapok.

 

Glass - Napfényszabályozó üveg, mely mérsékeli a nyári napsugárzás okozta hőséget; kitűnő hőszigetelése optimalizálja a téli hőveszteséget, lehetővé teszi megfelelő mennyiségű természetes fény bejutását. Különböző laminált üvegeink biztosítják a vagyon és a személyek védelmét, valamint az akusztikai kényelmet.

2. PADLÓ

Emeletközi födémek lépéshangszigetelése üveg és bazaltgyapot megoldásokkal. A nagy terhelésnek kitett födém szigetelésére EPS és XPS anyagokat ajánlunk.

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig.

A Rigidur szárazpadló-rendszer egyszerűen és gyorsan beépíthető. Kis tömegének és nagy szilárdságának köszönhetően iskolákban, irodákban is tökéletes megoldást nyújt.

3. HOMLOKZAT

Legelterjedtebb megoldás a polisztirolhab szigetelés. Jelentősebb tűzvédelmi követelmény esetén vakolható bazalt és üveggyapot szigetelést ajánlunk. Építészeti megoldások között szerepel, az úgynevezett átszellőzetett homlokzati szigetelés is, ahol a fedőréteg és a szigetelő anyag között légréteg található.

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

 

Glass - Magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. Laminált - ragasztott biztonsági - üvegek a személyi, a vagyon- és a zajvédelemre. 

4. FALAK

Akusztikus falpanel, ami megoldást kínál utólagos hangszigetelésre  és teremakusztika javításra egyaránt. Nagy szín és méretválasztéknak köszönhetően minden igényt kielégít.

 

Glass - SGG STADIP® SILANCE hangszigetelő laminált biztonsági üveg, két vagy több üveglapból, melyeket egy vagy több zajszűrő fóliaréteg (akusztikus PVB) tart össze. Akár 52 dB zajcsökkentés.

 

Az Isover teljes körű megoldást ajánl a különböző szárazépítési rendszerekhez is, mind üveg, mind bazalt gyapot termékkörök tekintetében.

A gipszkarton válaszfalak kiváló akusztikai, mechanikai, tűzállósági, hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a nedvességnek. Már egy réteg gipszkarton beépítésével tökéletes felület alakítható ki. Új, egyedülálló megoldás az Activ'Air levegőtisztító gipszkarton, amely eltávolítja a levegőben lévő káros formaldehid nagy részét.

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok.

Kopásálló üvegszálas falburkolatok – előfestett vagy előragasztott – formaldehid elnyelő és penészálló termékek.

5. ÁLMENNYEZETEK

Esztétikus megjelenés és számos előnyös tulajdonság egy rendszerben. Álmennyezetet elsősorban a belmagasság csökkentésére, a tűzállóság növelésére, valamint az akusztikai és hőszigetelési tulajdonságok javítására alkalmaznak.

6. BELSŐ ÜVEGFELÜLETEK

 

Glass - Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre, ugyanakkor védelmet és biztonságot, akusztikai komfortot, diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak.

7. ABLAKOK

Glass - Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok)

8. AJTÓK

Glass - Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek(SGG DECORGLASS®; SGG MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

9. SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS SZELLŐZÉS

A gömbgrafitos öntöttvas csövek ivóvíz és tüzivíz rendszerekhez, valamint gravitációs, vagy nyomás alatti szenny-, és csapadékvíz eltávolításhoz. Az öntöttvas rendszer ideális megoldást nyújt az épületekben (mennyezetek alatti) csapadékvíz-, szennyvízelvezető rendszerekhez.

 

Az Isover megoldása kör vagy négyszögletes csövek, kémények, ipari kémények és más különleges alkalmazások szigetelésére az ULTIMATE anyag.

10. ESŐVÍZ ELVEZETÉS

Tradicionális öntöttvas vízelvezető rendszer.

11. ALAPOZÁS ÉS PINCE

A lábazat és alapok szigetelésére extrudált polisztirol hab (XPS) megoldások, nemcsak hő, hanem vízszigetelő tulajdonságuk miatt javasoltak.

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

12. EGYÉB

Öntöttvas aknafedlapok szennyvízcsatorna rendszerekhez és vízóra aknákhoz, vagy egyéb közműaknákhoz opcionálisan zárható, vagy lopás ellen védett kivitelben. Klasszikus kialakítású kör és szögletes fedlapok, víznyelőrácsok és útpadka szegélybe építendő víznyelők a csapadékvíz-elvezetéshez.

Tudta-e, hogy...

a hosszú évtizedekig felújításra váró Várkert Bazár 2014-ben megújult? A 2014-ben átadásra került épületkomplexum esetében a számtalan felújítási feladatok egyikében, a Kortinafal (vízhordó lépcső) újjászületésében a Weber speciális kőfalazó-fugázó habarcsa kapta a főszerepet. A restaurátorok a Weber szakértőivel közösen egyedi, az eredeti állapotnak megfelelő megoldást dolgoztak ki. Az eredmény önmagáért beszél: a Kortinafal a Budai Várnegyed ékes dísze lett.