A webersan plus lábazati javítóvakolat-rendszer általános kivitelezési előírásai

A webersan plus lábazati javítóvakolat-rendszer általános kivitelezési előírásai

Lábazati felújító rendszerünk alkalmas erősen nedves, sószennyezett, málló vakolatú lábazatok felújítására, kézi vagy gépi felhordással egyaránt. A megfelelő kivitelezéshez kövesse útmutatónkat.

A kivitelezés lépései

  1. A látható nedvesedési határ felett min. fél méterrel verjük le a vakolatot. A falfugákat kaparjuk ki 2 cm mélyen, tisztítsuk meg a laza részektől, a falkitöréseket falazzuk vissza. Az egész felületet célszerű átkefélni. Laza szerkezetű, vegyes falazatoknál vakolattartó rabicháló felerősítése szükséges a gúzolás megkezdése előtt.

  2. A felhordás előtti napon a falazatot alaposan mossuk le vízzel.
  3. 1 nap várakozási idő és szükség esetén újbóli előnedvesítés után végezzük el a gúzolást webersan presto 100 falszárító gúzzal, 50-100 %-os fedettségben.
  4. A gúzolást követő 2-3 nap múlva a webersan plus 200 lábazati javítóvakolatot szabadesésű keverőben vagy kézi keverővel keverjük plasztikus állagúra, keverővíz folyamatos adagolásával. 
  5. A javítóvakolatot az alapfelület előnedvesítése után, kb. 2,5-3 cm-es vastagságban kanállal feldobva vagy géppel felhordva, egyszer durván, de egyenletesen lehúzva hordjuk fel. Nagyobb vakolatvastagságot több rétegben, nedveset a nedvesre elvet követve készítsük el, az előző réteg meghúzása után. Itt még nem kell törekednünk a tökéletes felületi eldolgozásra. Amennyiben vastagabb vakolatra van szükség, úgy 4 cm vastagság felett már vakolaterősítő rabicolás szükséges a vakolatréteg felső egyharmadában.
  6. A felületképzés történhet a lábazati javítóvakolat anyagában besimításával, illetve az időjárástól függően 1-2 nap múlva a webersan presto 300 falszárító simítóvakolattal, mely esetben előnedvesítés után 0,5-1 cm vastag javítóvakolatréteget hordunk fel parafa vagy polisztirol simítóval besimítva.
  7. A színképzést a felület teljes száradása után (az időjárástól és a rétegvastagságtól függően kb. 1-2 nap) weberton silicate homlokzatfestékkel elvégezhetjük.

FONTOS!
+5°C alatti felületi és környezeti hőmérsékletnél ne alkalmazzuk a termékeket, +25°C felett a felhordás nem javasolt. Munka közben a frissen felhordott felületet az erős napsugárzástól és csapadékhatástól védeni kell. A felhordott anyagot és az elkészült felületet 24 órán belül nem érheti fagy, csapadék. Meleg, száraz, szeles időben a felhordott gúzt ill. alapvakolatot a falazat nedvszívó képességének és a külső hőmérsékletnek megfelelően kb. 48 órán át nedvesen kell tartani (nedvesítéssel, letakarással).