A Saint-Gobain is csatlakozott a Tanítsunk Magyarországért programhoz

Sajtótájékoztató 2024.02.29. - Tanítsunk Magyarországért program

A Tanítsunk Magyarországért Program a hazai építőipar egyik kiemelkedő gyártójával, a Saint-Gobain Hungary Kft-vel írt alá együttműködési megállapodást.

Pilisvörösvár, 2024. február 23. - A könnyűszerkezetes és fenntartható építés területén világvezető Saint-Gobain Csoport magyarországi vállalata, a Saint-Gobain Hungary Kft., ma ünnepélyes keretek között csatlakozott a "Tanítsunk Magyarországért" programhoz. A megállapodás értelmében a három gyártóegységgel rendelkező cég évente 8 alkalommal megnyitja kapuit a programban részt vevő, szakmaválasztás előtt álló diákoknak, ezzel is segítve számukra a pályaorientációt, a szakmák és foglalkozások megismerését, a különböző szakmákban rejlő lehetőségeket és jövőképet. A programot a vállalat idén összesen 1 millió forinttal is támogatja.
A partnerségi megállapodás erősíti a vállalat elkötelezettségét a hazai kistelepüléseken élő fiatalok oktatásának és fejlődésének támogatásában. Köszöntő beszédében Domini Danijel, a Saint-Gobain Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: „A program szorosan illeszkedik a cég küldetéséhez és értékeihez. Hiszünk abban, hogy építőipari innovációinkkal és társadalmi felelősségvállalásunkkal hozzájárulunk a magyar fiatalok képzéséhez és inspirálásához. A Saint-Gobain pilisvörösvári telephelyén kialakított Akadémiája pedig kiváló helyszínt biztosít mind az elméleti mind a gyakorlati képzéshez.” Idén a cég 200 diákot vár elsősorban a gyárak környezetében lévő kistelepülések iskoláiból. A Saint-Gobain a kezdeményezést 1 millió forinttal támogatja.
A cél közös: hozzájárulni, hogy 2030-ra minden ma általános iskolás gyerek rendelkezzen legalább szakmával vagy tanuljon tovább.

A Saint-Gobain Hungary Kft. tavasszal a helyi önkormányzat vezetőségével egyeztetve nyílt napot is tart a környező iskolák és érdeklődök részére.
Dr. György László a Tanítsunk Magyarországért programért felelős kormánybiztos hálásan megköszönte a Saint-Gobain csatlakozását a Tanítsunk Magyarországért programhoz. Évente tízezer olyan gyerek van, aki nem szerez szakmát csak azért, mert nincs előtte minta és ezért olyan megpróbáltatásként éli meg a középiskolai tanulmányait, a rendszeres utazást és az új közösségbe való beilleszkedést, hogy végül idő előtt feladja. Nekik segít a Tanítsunk Magyarországért Program: a Program egyetemista mentorai már általános iskolás korukban megmutatják a munka és továbbtanulási lehetőségektől távoli településen felnövő általános iskolásoknak a településen túli világ élményeit. „A cél az, hogy azoknak a gyerekeknek, akik otthonról nem kapnak elegendő biztatást, a mentorok kézzelfoghatóvá tegyék a jövőt. Itt fogsz tudni tanulni, itt pedig dolgozni, így néz ki az iskola, a kollégium, így pedig a leendő munkahelyed, ennyit fogsz tudni keresni, ha végig járod a tehetségednél fogva bejárható utat és ebben rám, mentorodra számíthatsz” – mesélt a program céljáról a kormánybiztos. “A Magyarországon működő vállalkozásokkal közös ügyünk, hogy jövőképet mutassunk a felcseperedő gyerekeknek. Ezért fontos a Saint-Gobain csatlakozása a programhoz.”

Sajtótájékoztató 2024.02.29. - Tanítsunk Magyarországért program_2