A Saint-Gobain intelligens és innovatív építési megoldásokat nyújt a házak és lakások, irodák és boltok, áruházak és ipari épületek, kórházak, iskolák és nyilvános helyek számára, melyek energiahatékonyak, modernek és mindenekelőtt fenntarthatók. Referenciáink a világ minden táján bizonyítják: a jövő velünk épül.

Az Eiffel-torony üvegemelete

Fennállásának 125. évfordulója alkalmából, 2014-ben adták át az Eiffel-torony felújított első emeletét. A legvonzóbb látványosság az emelet egy részének üveg padlózata, melyhez a speciális teherbírású üveget a Saint-Gobain készítette. Bár az emelet mindössze 57 méter magasan van, az átlátszó padlózat lenyűgöző látványt biztosít a bátor látogatók számára.

Aviator Hotel, Farnborough, Egyesült Királyság

Az Aviator Hotel London közelében tökéletes hely az utazók és az üzletemberek számára. A berendezése egyszerű és a kortárs építészeti trendeknek megfelelő. A hotel belsejének legkülönlegesebb része a drámai, fehér szegélyezésű spriál lépcső. A homlokzat legfigyelemreméltóbb része alumíniumból készült, és a hotel két szimmetrikus szárnyát határolja. A gipszes építészeti termékek fő szállítójaként, a Saint-Gobain Rigips hozzájárult a szálloda innovatív és modern megjelenésének kialakításához.

Groupama Aréna, Budapest

A hatalmas, természetes fénnyel teli, nyitott, tágas terekhez a Saint-Gobain Glass SGG COOL-LITE® termékcsaládja tökéletes választás volt: magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatai energiahatékony és esztétikus építészeti megoldást kínálnak látszóbordás és strukturális homlokzati alkalmazásokhoz egyaránt.

Jose de Castro Mendez Színház, Sao Paolo, Brazília

A városi Jose de Castro Mendez Színház Sao Paolo közelében felismerhető az egyedi homlokzatáról és tetőformájáról. Az épület szerkezete ellenáll az időjárás hatásainak, és a felhasznált technológiáknak köszönhetően megfelel a fenntarthatóság kritériumának is.

A versailles-i tükörterem

1665-ben a Napkirály pénzügyminiszterének, Jean-Baptiste Colbertnek a kezdeményezésére jött létre a Saint-Gobain, amely a versailles-i palota híres termében található tükröket készítette. A 357 tükörből álló tükörterem a Saint-Gobain egyik első megrendelése volt.

Crowne Plaza, Shaoxing, Kína

A hotel az egyik leghíresebb tagja a Crowne szállodaláncnak, amely a fejlődő kínai városban Shaoxingben található. A maga 288,5 m-es magasságával ez a város legmagasabb épülete. Első látásra, nemcsak az épület magassága szembetűnő, hanem az üvegtáblák mennyisége, amelyekből az épület homlokzata áll. A hotelben a kényelmes szobák és lakosztályok mellett, konferencia terem és étterem is üzemel.

Bálna, Budapest

A kereskedelmi, kulturális és vendéglátó centrum homlokzati kialakításában a Weber segített: az elkészült alkotás jól szimbolizálja a vállalat hagyományainak és jövőbe mutató, innovatív megoldásainak összekapcsolódását. A belső tér akusztikai kialakítása során Rigitone perforált fal és mennyezeti felületek kerültek beépítésre.

A G8-as pavillon, Olaszország

Az olaszországi G8 csúcsnak helyt adó pavilon a Magdaléna szigeten épült a helyi Weber, Isover, PAM, és a Saint-Gobain Glass közreműködésével.

Corvinus Egyetem, Budapest

Az új „C” épületet 2007-ben adták át, amelyben a Társadalomtudományi Kar és a könyvtár kapott otthont. Az építés során szigorú akusztikai és esztétikai követelményeknek kellett megfelelni, így a Rigips által forgalmazott Gypton Big Quattro 41 perforált akusztikus gipszkarton lapok kerültek beépítésre mind az álmennyezetek, mind pedig a falfelületek burkolataként.

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Az apátság belső terének felújítását John Pawson világhírű építész tervei alapján, a Weber építőanyagainak felhasználásával valósították meg. A munkák során a legnagyobb kihívást az évszázadok során megkopott kövek megújítása jelentette. A köveket végül hozzáértő díszítő kőművesek speciális habarcs segítségével állították vissza eredeti állapotukba.

Fehérek Temploma, Vác

A domonkos rendi szerzetesek temploma mai formáját az 1770-es évekre nyerte el. Vác belvárosának felújításakor a teljes templom is komplexen felújításra került a Weber speciális műemlék-felújító rendszerének felhasználásával. A felújítás után a templom ékes dísze lett Vác központi közösségi terének.

A Saint-Gobain PAM is hozzájárul a 2017-es vizes VB sikereihez

Nagyátmérőjű csőcsere a Dagály utcában. A 2017-es vizes VB beruházási munkáihoz kapcsolódó felújításokhoz szállított a PAM 300 méter DN1600 mm átmérőjű PAMLOCK csövet és a szükséges nagyátmérőjű idomokat. A Saint-Gobain PAM kíváló minőségű terméke és a helyszíni műszaki segítségnyújtás nagyon sokat jelentett a kivitelezés során.

Tudta-e, hogy...

mit jelent a Saint-Gobain név? Saint-Gobain egy kis falu volt, ahol 1692-ben megnyitották az első üveggyárat. 1695-ben XIV. Lajos király egyesítette az üveggyárat a tükörgyárral. Az új gyár neve Manufacture des Glaces de Saint-Gobain lett.