Üveg előállítása és feldolgozása

A Saint-Gobain Glass a legnagyobb üveggyártó Európában és világelső a bevonatos üveg termelésében.

Több mint három évszázad hagyomány az üveggyártásban

A Saint-Gobain Glass, a világ egyik legnagyobb síküveg gyártója, a Saint-Gobain Innovatív Anyag ágazat részét képezi. A Flat Glass (Síküveg) divízióban központi szerepet vállaló Saint-Gobain Glass legfőbb termékei a float üveg, a bevonatos és a laminált üveg, melyeket rendkívül magas minőségben állít elő. 

Európa vezető üveggyártójaként a vállalat a csúcsteljesítményű üvegezés szinonimája lett, ahol az energiahatékonyság és a komfortérzet a környezet védelmével kombinálódik. 

350 éves múlttal a hátunk mögött a Saint-Gobain Glass nagy hatást gyakorolt az építészetre és a későbbi modern felfogású tervezésre, így már kezdettől fogva úttörőként emelkedett ki vetélytársai közül.

Mára a Saint-Gobain a világ első száz innovatív vállalata közé tartozik. Az építészet és a design újra fogalmazódott, és a Saint-Gobain Glass – a Saint-Gobain divíziója  – új szemléletet alakított ki két tényező figyelembe vételével: innováció és a környezet védelme. 

A fenntartható jövőt megcélzó innováció a stratégiánk legfőbb részét képezi!

A Saint-Gobain Glass Magyarországon

A célunk az, hogy remek termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk, és a partnereinket helyezzük minden tevékenységünk középpontjába, azáltal, hogy olyan megoldásokat kínálunk számukra, amelyet másutt nem kaphatnak meg. 

A Saint-Gobain Glass környezetbarát üveget kínál számos alkalmazási területhez. 

Az innováció adja a Saint-Gobain Glass fő hajtóerejét. Vállalatunk egyedi termékeivel állandó beszállítóként van jelen mind a hazai, mind pedig a távolabbi piacokon. Megoldásaink célja, hogy fokozzuk a kényelmet, és szilárd hátteret teremtsünk a nagy értékű építészeti projektek számára.  

Manapság az üvegtípusok széles választéka és a sokféle előnyös tulajdonságuk lehetővé teszi a háztulajdonosok és építészek számára azt, hogy minden eddiginél sokrétűbb megoldási formák közül választhassanak. 

Legyen az energiahatékonyság, akusztika, biztonság/védelem, könnyen tisztíthatóság vagy napfény-szabályozás, a Saint-Gobain Glass csúcsteljesítményű, minőségi termékek széles választékát kínálja, amelyeket speciálisan, a piac változó igényei szerint fejlesztettek ki.

Azért, hogy a hőszigetelés, a természetes fény, a napfényszabályozás és az energia-megtakarítás szempontjából fokozzuk az Ön otthonának kényelmét, új, innovatív termékeket kínálunk, mint például az SGG PLANITHERM® 4S EVOLUTION és az SGG PLANISTAR® SUN, a már ismert SGG PLANITHERM® XN és SGG PLANITHERM® ONE termékek mellett. A laminált SGG STADIP® PROTECT üveggel az Ön biztonságát és testi épségét tartjuk szem előtt, ugyanakkor akusztikai kényelmet is szeretnénk biztosítani az otthonában, vagy a munkahelyén, az SGG STADIP® SILENCE termékkel.

A nem lakóházak piacára a Saint-Gobain tökéletes megoldásokat kínál a természetes fénnyel teli nyitott, tágas tereket kereső építészek számára. Kültéri üvegeink széles skálája ideális építészeti megoldást kínál látszóbordás és stukturális homlokzati alkalmazásokhoz egyaránt.

A Saint-Gobain SGG COOL-LITE® termékcsaládja magas szelektivitású napfényszabályozó bevonataival és a sajátos megjelenésének köszönhetően ideális megoldást kínálnak azok számára, akik energiatakarékos és esztétikailag kellemes megoldásokat keresnek modern épületek számára, például irodaházakhoz, kórházakhoz, iskolákhoz és egyéb olyan épületekhez, ahol a nap hőhatásának csökkentésére ugyanakkor fényre van szükség. 

A Saint-Gobain beltéri üvegtermékekből  is széles skálával rendelkezik, hogy minden alkalmazási területhez a legmegfelelőbbet kínálja a tükröktől a dekorüvegekig, szitázott vagy festettől a lakkozottig, a legkülönfélébb színekben és mintázatokkal. A belsőépítészeti alkalmazásokhoz kínált termékcsaládunk: az SGG DECORGLASS®; az SGG MASTERGLASS® és az SGG PLANILAQUE®, stílust és szépséget kölcsönöz, segítségükkel hogy kifinomult környezetet hozhatunk létre a lakó- és középületekben, az iroda- vagy üzlethelyiségekben.   

Ami az innovációt illeti, az üvegek és technológiák kombinációjának köszönhetően a Saint-Gobain Glass iparágvezetővé vált. Ha Ön olyan felhasználó, aki a házához illő egyszerű üveget keres, vagy akár olyan építész, aki innovatív megoldásokat kutat a következő sikeres projektjéhez, a Saint-Gobain Glass-ban megbízható partnerre talál.

MIBEN VAGYUNK MÁSOK, MINT A TÖBBIEK?

A Saint-Gobain 37 float-üveg gyártósorral (köztük 10 vegyesvállalat), és 17 bevonó sorral rendelkezik világszerte, amelyek a legkülönfélébb üvegtípusokat gyártják, színtelen float üveget, low-e típusú üveget, hengerelt üveget, laminált üveget, napfényvédő és multifunkciós üvegeket…

További részletekért kérjük keresse fel weboldalunkat!

További termékinformációkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatosan rendelkezésükre áll: 

Széll Andrea 

Saint-Gobain Glass 

értékesítési vezető, Magyarország

E-mail: Andrea.Szell@saint-gobain.com

Tudta-e, hogy...

a Buddha-Bar Hotel Budapest a Klotild Palota felújítása során nyerte el mai belső kialakítását és funkcióját? Az 1899 és 1902 között épült neobarokk, eklektikus Klotild Palota átépítése során igyekeztek minél többet megőrizni az eredeti, értékes épületszerkezetekből. A műemléképület statikai adottságai miatt új szerkezetként kizárólag a könnyű gipszkarton falak és álmennyezetek beépítése jelentett megoldást. A minden kényelmet kielégítő luxusszálloda egyik érdekessége, hogy az előtérben található gipszkarton falak jó részére aranyfüst bevonat került. A felhasznált arany teljes tömege 3500 gramm volt.