Üveg előállítása és feldolgozása

A Saint-Gobain Glass a legnagyobb üveggyártó Európában és világelső a bevonatos üveg termelésében.

Több mint három évszázad hagyomány az üveggyártásban

A Saint-Gobain Glass, a világ egyik legnagyobb síküveg gyártója, a Saint-Gobain Innovatív Anyag ágazat részét képezi. A Flat Glass (Síküveg) divízióban központi szerepet vállaló Saint-Gobain Glass legfőbb termékei a float üveg, a bevonatos és a laminált üveg, melyeket rendkívül magas minőségben állít elő. 

Európa vezető üveggyártójaként a vállalat a csúcsteljesítményű üvegezés szinonimája lett, ahol az energiahatékonyság és a komfortérzet a környezet védelmével kombinálódik. 

350 éves múlttal a hátunk mögött a Saint-Gobain Glass nagy hatást gyakorolt az építészetre és a későbbi modern felfogású tervezésre, így már kezdettől fogva úttörőként emelkedett ki vetélytársai közül.

Mára a Saint-Gobain a világ első száz innovatív vállalata közé tartozik. Az építészet és a design újra fogalmazódott, és a Saint-Gobain Glass – a Saint-Gobain divíziója  – új szemléletet alakított ki két tényező figyelembe vételével: innováció és a környezet védelme. 

A fenntartható jövőt megcélzó innováció a stratégiánk legfőbb részét képezi!

A Saint-Gobain Glass Magyarországon

A célunk az, hogy remek termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk, és a partnereinket helyezzük minden tevékenységünk középpontjába, azáltal, hogy olyan megoldásokat kínálunk számukra, amelyet másutt nem kaphatnak meg. 

A Saint-Gobain Glass környezetbarát üveget kínál számos alkalmazási területhez. 

Az innováció adja a Saint-Gobain Glass fő hajtóerejét. Vállalatunk egyedi termékeivel állandó beszállítóként van jelen mind a hazai, mind pedig a távolabbi piacokon. Megoldásaink célja, hogy fokozzuk a kényelmet, és szilárd hátteret teremtsünk a nagy értékű építészeti projektek számára.  

Manapság az üvegtípusok széles választéka és a sokféle előnyös tulajdonságuk lehetővé teszi a háztulajdonosok és építészek számára azt, hogy minden eddiginél sokrétűbb megoldási formák közül választhassanak. 

Legyen az energiahatékonyság, akusztika, biztonság/védelem, könnyen tisztíthatóság vagy napfény-szabályozás, a Saint-Gobain Glass csúcsteljesítményű, minőségi termékek széles választékát kínálja, amelyeket speciálisan, a piac változó igényei szerint fejlesztettek ki.

Azért, hogy a hőszigetelés, a természetes fény, a napfényszabályozás és az energia-megtakarítás szempontjából fokozzuk az Ön otthonának kényelmét, új, innovatív termékeket kínálunk, mint például az SGG PLANITHERM® 4S EVOLUTION és az SGG PLANISTAR® SUN, a már ismert SGG PLANITHERM® XN és SGG PLANITHERM® ONE termékek mellett. A laminált SGG STADIP® PROTECT üveggel az Ön biztonságát és testi épségét tartjuk szem előtt, ugyanakkor akusztikai kényelmet is szeretnénk biztosítani az otthonában, vagy a munkahelyén, az SGG STADIP® SILENCE termékkel.

A nem lakóházak piacára a Saint-Gobain tökéletes megoldásokat kínál a természetes fénnyel teli nyitott, tágas tereket kereső építészek számára. Kültéri üvegeink széles skálája ideális építészeti megoldást kínál látszóbordás és stukturális homlokzati alkalmazásokhoz egyaránt.

A Saint-Gobain SGG COOL-LITE® termékcsaládja magas szelektivitású napfényszabályozó bevonataival és a sajátos megjelenésének köszönhetően ideális megoldást kínálnak azok számára, akik energiatakarékos és esztétikailag kellemes megoldásokat keresnek modern épületek számára, például irodaházakhoz, kórházakhoz, iskolákhoz és egyéb olyan épületekhez, ahol a nap hőhatásának csökkentésére ugyanakkor fényre van szükség. 

A Saint-Gobain beltéri üvegtermékekből  is széles skálával rendelkezik, hogy minden alkalmazási területhez a legmegfelelőbbet kínálja a tükröktől a dekorüvegekig, szitázott vagy festettől a lakkozottig, a legkülönfélébb színekben és mintázatokkal. A belsőépítészeti alkalmazásokhoz kínált termékcsaládunk: az SGG DECORGLASS®; az SGG MASTERGLASS® és az SGG PLANILAQUE®, stílust és szépséget kölcsönöz, segítségükkel hogy kifinomult környezetet hozhatunk létre a lakó- és középületekben, az iroda- vagy üzlethelyiségekben.   

Ami az innovációt illeti, az üvegek és technológiák kombinációjának köszönhetően a Saint-Gobain Glass iparágvezetővé vált. Ha Ön olyan felhasználó, aki a házához illő egyszerű üveget keres, vagy akár olyan építész, aki innovatív megoldásokat kutat a következő sikeres projektjéhez, a Saint-Gobain Glass-ban megbízható partnerre talál.

MIBEN VAGYUNK MÁSOK, MINT A TÖBBIEK?

A Saint-Gobain 37 float-üveg gyártósorral (köztük 10 vegyesvállalat), és 17 bevonó sorral rendelkezik világszerte, amelyek a legkülönfélébb üvegtípusokat gyártják, színtelen float üveget, low-e típusú üveget, hengerelt üveget, laminált üveget, napfényvédő és multifunkciós üvegeket…

További részletekért kérjük keresse fel weboldalunkat!

További termékinformációkkal és szolgáltatásainkkal kapcsolatosan rendelkezésükre áll: 

Széll Andrea 

Saint-Gobain Glass 

értékesítési vezető, Magyarország

E-mail: Andrea.Szell@saint-gobain.com

Tudta-e, hogy...

a versailles-i kastélyban Saint-Gobain tükrök találhatók? 1665-ben XIV. Lajos, a Napkirály pénzügyminiszterének, Jean-Baptiste Colbertnek a kezdeményezésére jött létre a Saint-Gobain, amely a versailles-i palota híres Tükörtermében található tükröket készítette. Ezzel megkezdődött a Saint-Gobain története. A versailles-i kastélyt évente 4 millióan látogatják, hogy megcsodálhassák a 357 tükörből álló Tükörtermet, amely a Saint-Gobain egyik első megrendelése volt.