Gyárak és ipari épületek

Gyárak és ipari épületek építéséhez és újjáépítéséhez különböző megoldásokkal rendelkezünk, leginkább az energiatakarékosság, az akusztika, a világítási komfort és a jó minőségű csőrendszerek témájában.

A Saint-Gobain megoldásai a gyártáshoz és az építőiparhoz

1. TETŐ

Megoldásokat kínál tetőrendszerekre pl. szarufák fölötti szigetelések, fóliák, kiegészítők, páravédelem, hőszigetelt lépésálló födém megoldások üveg vagy bazaltgyapot tekercses vagy táblás anyagokkal. Lapos tetők szigetelésére alkalmas anyagaink a polisztirol, XPS és bazalt gyapot lapok.

 

PAM-GLOBAL esővíz elvezető rendszer csapadékvíz gyűjtése és vákuumos elvezetése a lapos tetőkről.  

Glass - Hőszigetelő, napfényszabályozó, hangszigetelő és biztonsági üvegek.

2. PADLÓ

Üvegszálas rácsok az esztrich repedés nélküli alkalmazásához. A kis tömegnek köszönhetően nem terheli a mennyezetet, minimálisra csökkenti a szegélyek megemelkedését száradás közben, továbbá könnyebb az alkalmazása a hagyományos fémhálóhoz képest.

Emeletközi födémek lépéshangszigetelése üveg és bazaltgyapot megoldásokkal. A nagy terhelésnek kitett födém szigetelésére EPS és XPS anyagokat ajánlunk.

 

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig köztük a nagy mechanikai és vegyi ellenállású epoxigyanta megoldások.

3. HOMLOKZAT

Legelterjedtebb megoldás a polisztirolhab szigetelés. Jelentősebb tűzvédelmi követelmény esetén vakolható bazalt és üveggyapot szigetelést ajánlunk. Építészeti megoldások között szerepel, az úgynevezett átszellőzetett homlokzati szigetelés is, ahol a fedőréteg és a szigetelő anyag között légréteg található.

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására.

Glass - Magas szelektivitású napfényszabályozó bevonatú sajátos megjelenésű üvegek, melyek energiatakarékos és esztétikailag is kellemes megoldásokat kínálnak modern, ugyanakkor energiahatékony épületek számára. (SGG COOL-LITE® termékcsalád) Laminált - ragasztott biztonsági - üvegek a személyi, a vagyon- és a zajvédelemre.

Az üvegszálas textilháló megakadályozza a repedezések kialakulását, védi a hőszigetelő rendszert, valamint megelőzi a repedések megjelenését száradás közben.

4. FALAK

Az Isover teljes körű megoldást ajánl a különböző szárazépítési rendszerekhez is, mind üveg, mind bazalt gyapot termékkörök tekintetében.

Rigips rendszerű tűzgátló válaszfal beépíthető akár 12 m magasságig, 180 perces tűzállósággal.

 

Glass - Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-vel csökkenthető. (SGG STADIP® SILENCE).

Kopásálló üvegszálas falburkolatok – előfestett vagy előragasztott – formaldehid elnyelő és penészálló termékek.

5. ÁLMENNYEZETEK

Megoldást kínálunk tűzgátló, impregnált és akusztikai gipszkarton álmennyezetekre egy rendszerben. A Gyptone akusztikus gipszkarton mennyezetek a kiváló akusztikai és esztétikai tulajdonságok mellett, egyedülálló technológiával készült Activ'Air® gipszmaggal rendelkeznek, amely tiszta, formaldehid-mentes levegőt biztosít.

6. BELSŐ ÜVEGFELÜLETEK

 

Glass - Innovatív belsőépítészeti üvegek, melyek természetes megvilágítást és tágas tereket hoznak létre, ugyanakkor védelmet és biztonságot, akusztikai komfortot, diszkréciót és esztétikus megjelenést biztosítanak. (SGG MASTERGLASS®; SGG PLANILAQUE®).

7. ABLAKOK

Glass - Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok).

8. AJTÓK

Glass - Rendkívül magas mechanikai és hőellenállással bíró edzett biztonsági üvegek, dekoratív üvegajtókhoz. Ornament (öntött) üvegek (SGG MASTERGLASS®), ragasztott biztonsági és zajvédő üvegek.

9. SZENNYVÍZELVEZETÉS ÉS SZELLŐZÉS

Az Isover megoldása kör vagy négyszögletes csövek, kémények, ipari kémények és más különleges alkalmazások szigetelésére az ULTIMATE anyag.

Gömbgrafitos öntöttvas rendszer ivóvízhálózatokhoz. Ipari és tűzi hálózatok vízvezetékei. Nyomás alatti, illetve gravitációs kommunális szennyvízelvezetés és egyéb szennyezett vizek szállítása, koptató részecskéket tartalmazó, ásványi só tartalmú, valamint erőművek hűtéséhez szükséges vízvezeték rendszer. FM minősített tűzi vízvezeték rendszerek.

10. ESŐVÍZ ELVEZETÉS

Szabványos, tradicionális öntöttvas esővíz elvezető rendszer. Biztosítja az esővíz elvezetését vákuumos vagy gravitációs módszerrel. A PAM-Global öntöttvas rendszer épületen belül és azon kívül is elhelyezhető.

11. ALAPOZÁS ÉS PINCE

A lábazat és alapok szigetelésére extrudált polisztirol hab (XPS) megoldások, nemcsak hő, hanem vízszigetelő tulajdonságuk miatt javasoltak.

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

12. EGYÉB

Öntöttvas aknalefedések és víznyelőrácsok. A csatorna fedlapok és víznyelőkhöz opcionális tartozék a zár, vagy lopás elleni védelem, vagy az egyedi logó. A rendszerben megtalálhatóak, a kör, téglalap alapú lefedések széles  méretválasztékban. Rendszer lefektetéséhez víz és szennyvíz csövek. Földalatti tűzi víztározó tartályok (1 DN 2000 cső = 25 m3 víz) lehetősége.

Tudta-e, hogy?

A Saint-Gobain alapítványt hozott létre Saint-Gobain Initiatives néven? <br />Az alapítvány célja, hogy nonprofit szervezetekkel együttműködve fiatal munkanélküliek, valamint rászoruló családok helyzetén, életminőségén javítsanak. Több mint 200 projekt valósult már meg a világ 48 országában. Magyarországi pályázat 2014-ben nyert először. Alapítványunk 80.000 eurót adományozott a Habitat for Humanity Hungary nonprofit szervezetnek, melyből 6 lakóépület hőszigetelését végezték el a Saint-Gobain önkéntes dolgozóinak bevonásával, és közel 50 mélyszegénységben élő család házán végeztek javításokat.