Előnyben a könnyűszerkezetes épületek - Panoráma

Innovatív megoldások, klasszikus épülettömegben – Saint-Gobain családi ház

A gárdonyi mintaház modern, letisztult épülettömegéhez a legmagasabb műszaki paraméterek társultak. Az immáron, már 120 és 150 m2-es verzióban is elérhető ház alaprajza tökéletesen illeszkedik a modern családok életviteléhez: a hatalmas belmagasságú nappali ideális színtere a mindennapoknak és összejöveteleknek, amit leválasztottak a ház intimebb részeitől. A Star Construct Innovation Group építészmérnöke, Schifter Gergely 2022. decemberében kezdte el a 100 m2-es mintaház alaprajzát egyeztetni a megbízókkal. A márciusi egyszerűsített építési bejelentést követően, elkezdődtek a munkálatok a gárdonyi telken. Az alapozást után, a Horizont Global hidegen hengerelt alcélszerkezetét szállító tréler júniusban fordult be az utcába, majd a szerkezetállítást munkafázisát követően, a Saint-Gobain Hungary prémium építőanyagai, mint az időjárásálló GlasrocX lemez, az Isover üveggyapot, valamint a Vario KM Duplex fólia, és a kétréteg Rigips kartonok kerültek beépítésre. Az építési folyamat mindössze 6 hónapot vett igénybe! A StarHouse kiemelt kivételező partnere, az Alkotás Cégcsoport még a tárgyév decemberében átadta a kulcsokat.  

 

A képen ég, kültéri, növény, épület látható

Automatikusan generált leírás

KÜLSŐ 1:
A ház alakú ház koncepcióban a fehér, keretben megjelenő hangsúlyos kőburkolatot praktikus előtető kíséri. 

 

A képen felhő, ég, építészet, kültéri látható

Automatikusan generált leírás

KÜLSŐ 2:
Az ereszkinyúlás nélküli kialakítás esetében nem kell tartani az elszíneződések megjelenésétől a weber aquabalance technológiával készült vakolatának köszönhetően. 

 

A képen fedett pályás, fal, belsőépítészet, kanapé látható

Automatikusan generált leírás

NAPPALI 1 :
A nappali kialakításánál fontos szempont volt hogy, a burkolatok, a bútorok és kiegészítők, visszafogott anyag és színhasználatukban engedjék érvényesülni az attraktív belmagasságot. 

 

A képen fedett pályás, fal, belsőépítészet, mosdókagyló látható

Automatikusan generált leírás

NAPPALI 2:
Az étkezőnél lévő tolóajtós üvegfelület hangulatos kint-bent kapcsolatot teremt az épített környezet és az előkert között.  A függesztett világítótestek kijelölik a térben az adott funkciót. A nappali tér teljes megvilágítását az oldalfalon elhelyezett dimmerelhető lámpák adják, diffúz fény formájában.
  

 

A képen fedett pályás, fal, Munkalap, szekrények látható

Automatikusan generált leírás

KONYHA:
A konyha fölött elhelyezett távvezérléses tetőablak segíti a természetes szellőzést valamint az ablakon északi tájolása miatt, egyenletes szórt fény érkezik.

 

A képen fedett pályás, fal, Vizes berendezés, csap látható

Automatikusan generált leírásA képen fedett pályás, fal, Vizes berendezés, Fürdőszobai tartozék látható

Automatikusan generált leírás 

WC és FÜRDŐSZOBA:
A vizes helyiségek egységesen, letisztult színvilágú burkolatokkal készültek de a parketta mintára rakott elemek meleg árnyaltú fa mintázatukkal egyedi megjelenést adnak.