CSR – Társadalmi felelősségvállalás

A Saint-Gobain, mint a fenntartható épített környezet kialakításában és az építőiparban piacvezető csoport feladatának tekinti azoknak a civil, non-profit szervezeteknek a támogatását, amelyek tevékenységi területe összhangban áll a cégcsoport stratégiájával.

A Saint-Gobain alapítvány

A Saint-Gobain Initiatives (Kezdeményezés) alapítvány azért jött létre, hogy kényelmes, energiahatékony és környezetbarát lakóhelyhez segítsen hátrányos helyzetben lévő embereket. Az alapítvány három területre koncentrál: - segíti a fiatalok integrációját az építőiparban végzett munka által - hozzájárul szociális lakások építéséhez, átalakításához vagy felújításához - energiahatékony és környezetbarát szociális lakások kialakítását támogatja A projektnek nonprofit szervezetek támogatását kell élveznie (beleértve a lakásszövetkezeteket, civil szervezeteket és alapítványokat). A projekt technikai megvalósíthatóságát egy szakértői csoport méri fel.

A Habitat for Humanity és a Saint-Gobain Initiative Foundation együttműködése

2015–2016-ban újabb tíz lakást újít fel hajléktalan embereknek a Habitat for Humanity Magyarország. A Saint-Gobain Initiatives Foundation 76 ezer eurós támogatásával megvalósuló „Elsőként Lakhatást!” kezdeményezés nagykövete Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.

Gyermekbarát lett a Bókay Gyermekklinika épülete

Vállalati és civil összefogással újult meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika ambuláns és betegfelvételi részlege. 100 millió forintos összértékű beruházás I. ütemeként újult meg a 65 ezer járó és 6 ezer fekvő beteget ellátó Bókay klinika ambuláns és betegfelvételi részlege. A hazai vállalatok, civilek és alapítványok támogatásával és önkéntes munkájával megvalósuló projekt következő fázisában – amely beruházás értéke ugyancsak meghaladja majd a 100 millió forintot - a klinika egyedülálló sürgősségi osztállyal is bővül. A felújításkor a belső tereket olyan – a Rigips támogatásaként felajánlott több mint 1000 m2 – gipszkartonnal borították, amely speciális hangszigetelő hatása okán megakadályozza az egyes vizsgálók közötti áthallást.

Fesztiválok Fesztiválja

A franciául színjátszó diákok legnagyobb nemzetközi ünnepét, a Fesztiválok Fesztiválját támogatta a Rigips Pécsett. A 250 résztvevő többek között Olaszországból, Franciaországból, Oroszországból, Marokkóból, Litvániából és Egyiptomból érkezett. A rendezvényt a csapatok francia nyelvű, diákszínházi produkciói mellett színházi témájú műhelyfoglalkozások, zenés programok, professzionális előadások és közösségépítő játékok is gazdagították. A Fesztiválok Fesztiválja már bejárta a világot, a találkozónak otthont adott már LaRoche-sur-Yon, Arad, Pécs, Gent, Brnó, Agadir, Huesca, s a kanadai TroisRivières is.

Baptista támogatás

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék részlegét a Saint-Gobain Csoport építési anyagok adományozásával támogatta 2015 novemberében. A támogatásból a Maglódi úti Szociális Szolgáltató Központ régi faépületeit újítják fel, ahol étkező, illetve a későbbiekben esetkezelő szobák, mosókonyha és fürdési lehetőség biztosítása a cél. A Szolgáltató Centrumot már megnyitották, de a felújítások csak most kezdődnek, többek között az Saint-Gobain adományának felhasználásával, lépésről lépésre.

Saint-Gobain Live Csoportunk legfrissebb hírei

Tudta-e, hogy...

a gipszet a történelem kezdetei óta ismerik és használják, ennek ellenére napjainkban is modern építőanyagnak számít? A gipsz bányászott ásvány. Az építőiparban több mint ötezer éve széleskörűen használják. Kimutatták, hogy az anyag nem csak tartós, de emellett természetes és könnyen felhasználható. Már az ókori egyiptomiak is használtak gipszet a Kheopsz-piramis építéséhez. Napjainkban a gipsz alapanyagként szolgál egyes Rigips termékek előállításához.