CSR – Társadalmi felelősségvállalás

A Saint-Gobain, mint a fenntartható épített környezet kialakításában és az építőiparban piacvezető csoport feladatának tekinti azoknak a civil, non-profit szervezeteknek a támogatását, amelyek tevékenységi területe összhangban áll a cégcsoport stratégiájával.

A Saint-Gobain alapítvány

A Saint-Gobain Initiatives (Kezdeményezés) alapítvány azért jött létre, hogy kényelmes, energiahatékony és környezetbarát lakóhelyhez segítsen hátrányos helyzetben lévő embereket. Az alapítvány három területre koncentrál: - segíti a fiatalok integrációját az építőiparban végzett munka által - hozzájárul szociális lakások építéséhez, átalakításához vagy felújításához - energiahatékony és környezetbarát szociális lakások kialakítását támogatja A projektnek nonprofit szervezetek támogatását kell élveznie (beleértve a lakásszövetkezeteket, civil szervezeteket és alapítványokat). A projekt technikai megvalósíthatóságát egy szakértői csoport méri fel.

A Habitat for Humanity és a Saint-Gobain Initiative Foundation együttműködése

2015–2016-ban újabb tíz lakást újít fel hajléktalan embereknek a Habitat for Humanity Magyarország. A Saint-Gobain Initiatives Foundation 76 ezer eurós támogatásával megvalósuló „Elsőként Lakhatást!” kezdeményezés nagykövete Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.

Gyermekbarát lett a Bókay Gyermekklinika épülete

Vállalati és civil összefogással újult meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika ambuláns és betegfelvételi részlege. 100 millió forintos összértékű beruházás I. ütemeként újult meg a 65 ezer járó és 6 ezer fekvő beteget ellátó Bókay klinika ambuláns és betegfelvételi részlege. A hazai vállalatok, civilek és alapítványok támogatásával és önkéntes munkájával megvalósuló projekt következő fázisában – amely beruházás értéke ugyancsak meghaladja majd a 100 millió forintot - a klinika egyedülálló sürgősségi osztállyal is bővül. A felújításkor a belső tereket olyan – a Rigips támogatásaként felajánlott több mint 1000 m2 – gipszkartonnal borították, amely speciális hangszigetelő hatása okán megakadályozza az egyes vizsgálók közötti áthallást.

Fesztiválok Fesztiválja

A franciául színjátszó diákok legnagyobb nemzetközi ünnepét, a Fesztiválok Fesztiválját támogatta a Rigips Pécsett. A 250 résztvevő többek között Olaszországból, Franciaországból, Oroszországból, Marokkóból, Litvániából és Egyiptomból érkezett. A rendezvényt a csapatok francia nyelvű, diákszínházi produkciói mellett színházi témájú műhelyfoglalkozások, zenés programok, professzionális előadások és közösségépítő játékok is gazdagították. A Fesztiválok Fesztiválja már bejárta a világot, a találkozónak otthont adott már LaRoche-sur-Yon, Arad, Pécs, Gent, Brnó, Agadir, Huesca, s a kanadai TroisRivières is.

Baptista támogatás

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront Menedék részlegét a Saint-Gobain Csoport építési anyagok adományozásával támogatta 2015 novemberében. A támogatásból a Maglódi úti Szociális Szolgáltató Központ régi faépületeit újítják fel, ahol étkező, illetve a későbbiekben esetkezelő szobák, mosókonyha és fürdési lehetőség biztosítása a cél. A Szolgáltató Centrumot már megnyitották, de a felújítások csak most kezdődnek, többek között az Saint-Gobain adományának felhasználásával, lépésről lépésre.

Saint-Gobain Live Csoportunk legfrissebb hírei

Tudta-e, hogy...

a Debreceni Ítélőtábla a Világ Építészeti Társasága építészeti versenyén kiemelkedő helyezést ért el? A Weber homlokzati megoldásaival készült a Debreceni Ítélőtábla, mely a Világ Építészeti Társasága (World Architecture Community) építészeti versenyén, a világ 69 országából érkezett pályázatok közül a legjobb 20 közé került.