Családi házak és lakások

A lakóházak építéséhez különböző megoldásokat kínálunk leginkább az energiamegtakarításra, a hőkomfortra, az egészséges lakókörnyezetre és az esztétikus külsőre és belsőre koncentrálva.

A Saint-Gobain megoldásai lakóházakhoz

1. Tető

Szigetelési megoldások bitumenes és lapostetőkhöz – szigetelés a szarufák és a lépésálló hőszigetelés fölé.

 

Glass - Hőszigetelő, napfényszabályozó, hangszigetelő és biztonsági üvegek. 

2. Padló

Akusztikai, padlózati és szigetelési megoldások.

A Rigdur gipszrost lapokból készült padlók kis tömegüknek és vastagságuknak, valamint a vizes folyamatok kiküszöbölésének köszönhetően gyorsan, tisztán és egyszerűen lerakhatók.

 

Aljzatképzési és hidegburkolási megoldások, a standardtól a speciális igényekig. 

Glass - Többrétegű laminált biztonsági üveg, a közbülső fóliaréteg(ek) törés esetén a felületet egyben tartják. (SGG STADIP® PROTECT).

3. Homlokzat

Speciális építészeti design, az átszellőztetett homlokzat.

Minősített rendszermegoldások homlokzatokra. Hőszigetelő rendszerek, felújító rendszerek, egyrétegű hőszigetelő vakolatok. Innovatív megoldások a hosszantartó, dekoratív homlokzatok kialakítására. 

Glass - Napfényszabályozó üveg, mely csökkenti a nap hőhatását, de nem gátolja a fény útját, vagyis nem sötétít, ugyanakkor energiatakarékos. Biztonság és zajvédelem.

4. Falak

Akusztikus falpanel, ami megoldást kínál utólagos hangszigetelésre  és teremakusztika javításra egyaránt. Nagy szín és méretválasztéknak köszönhetően minden igényt kielégít.

Szárazépítési rendszerekhez kifejlesztett üveg és bazaltgyapot szigetelő lapok és tekercsek.

A gipszkarton válaszfalak kiváló akusztikai, mechanikai, tűzállósági, hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a nedvességnek. Már egy réteg gipszkarton beépítésével tökéletes felület alakítható ki. Új, egyedülálló megoldás az Activ'Air  levegőtisztító gipszkarton, amely eltávolítja a levegőben lévő káros formaldehid nagy részét.

Falazóhabarcsok, alap- és simítóvakolatok.

Glass - Hangszigetelő üveg biztonsági funkcióval, melynek segítségével a zaj akár 52dB-vel csökkenthető. (SGG STADIP® SILENCE)

5. Álmennyezetek

Az ISOVER ásványi szigetelés jelentősen növeli az akusztikai hatást.

Esztétikus megjelenés és számos előnyös tulajdonság egy rendszerben. Álmennyezetet elsősorban a belmagasság csökkentésére, a tűzállóság növelésére, valamint az akusztikai és hőszigetelési tulajdonságok javítására alkalmaznak.

6. Belső üvegfelületek

Glass - Innovatív belsőépítészeti üvegek (SGG MASTERGLASS®; SGG PLANILAQUE®), hangszigetelő és biztonsági üvegek modern, világos terek kialakításához. Tükrök és zuhanykabin üvegek (SGG TIMELESS®).

7. Ablakok

Glass - Hőszigetelő üvegek, melyek belső speciális felületüknek köszönhetően visszaverik a fűtőtestekből kiáramló meleget úgy, hogy a fény útját nem gátolják és egyúttal szabályozzák a beltérbe érkező naphő mennyiségét. Passzív vagy alacsony energiafelhasználású házakhoz is. (PLANITHERM® és PLANISTAR® termékcsoportok). 

8. Szennyvízelvezetés és szellőzés

Teljes rendszerek kerek és négyzet alakú csövekhez, ipari kürtőhöz, kéményekhez, és egyéb speciális alkalmazásokhoz.

Gömbgrafitos öntöttvas csövek ivóvíz vezeték-, és, tűzivíz rendszerekhez.  Gravitációs, vagy nyomás alatti szennyvízelvezetés, tartós megoldások az épületen belül keletkező szennyvíz elvezetésre. 

9. Esővíz elvezetés

Gömbgrafitos öntöttvas csövek ivóvízvezeték rendszerekhez, közműhálózatokhoz és tűzivíz hálózatokhoz, illetve gravitációs, vagy nyomás alatti szennyvízelvezető rendszerekhez. Megoldások az épületen belüli eső-, és szennyvízelvezetéshez.

10. Alapozás és pince

  

Olyan EPS szigetelés, mely nedves, vizes helyen használható illetve nagyszilárdságú XPS szigetelés.

Komplett vízszigetelési megoldások, lábazati hőszigetelés.

11. Egyéb

Öntöttvas csatornaöntvények, aknalefedések szennyvíz, vagy vízóraakna lefedésekhez és egyéb szerelvényaknákhoz, opció a zárható, vagy a lopás ellen védett kivitel; klasszikus kialakítású és útpadka víztelenítők, hosszanti vízelvezető folyókarácsok; vízhatlan és egyéb típusú megoldások szerelvényakna lefedésekhez.

Saint-Gobain Live Csoportunk legfrissebb hírei

Tudta-e, hogy...

az Activ’Air gipszkarton megtisztítja a levegőt? Az Activ’Air javítja a beltéri levegő minőségét. Különleges gipszmagja segítségével képes a helyiségek levegőjében megtalálható formaldehid tartós semlegesítésére, ezáltal egészségesebbé és kellemesebbé válik a lakás belső tere. A beltéri levegő kellemetlen szagát leginkább az illékony szerves vegyületek okozzák (bútorok, szőnyegek, ragasztók, légfrissítők, cigarettafüst stb.). Az Activ’Air technológiával a formaldehid kibocsátás több mint 70%-kal csökkenthető.