Ragyogó homlokzat? Sötétben világító fugák? Nem képzelet – a Weber innovációval ez már a valóság!

Weberpas Neon

Sötétben foszforeszkáló házak? Izgalmas  fürdőszobai fugák? Egyedi és akár sötétben is látványos homlokzati design-megoldások? Nem, ez nem egy új skandináv projektmunka, hanem egy, magyar kutatók által tökéletesített innováció: a weberNEON család. Mit jelent ez a hétköznapokban, és miként tudjuk velük egyedivé varázsolni otthonunkat? Cikkünkben erről is beszámolunk!

A teljes építészeti iparágban reformnak számít az újítás: a neonizáló webercolor NEON cementes fényfuga, a weberton NEON fényfesték (akril homlokzatfesték), valamint a weberpas NEON fényvakolat (öntisztuló vékonyvakolat) piacra lépése. A több mint 7 évig tartó kutatómunkának köszönhető fejlesztés során úgy változtatták meg a vállalat jól ismert, magas minőségű anyagainak mikrostruktúráját, hogy a weber NEON termékekkel borított felület napfénnyel vagy mesterséges fénnyel töltődik és sötétben a magába szívott energiát fény formájában bocsátja ki, derengő hatást kiváltva.

 

 

Hogyan használjuk a NEON fénytermékeket?

Fontos kiemelni, hogy az anyagok felhasználási alaptulajdonságaiban nem tapasztalhatóak szignifikáns különbségek, így ugyanolyan könnyű velük dolgozni, mint azokkal a termékekkel, amelyekkel a gyártó már hosszú ideje globális piacvezetőnek számít. A környezetbarát anyag akár 8 évig is biztosíthatja a különleges foszforeszkáló hatást, mely nem igényel rendszeres frissítést.

 

 

 

 

 

Neon2

Innovatív megoldás, megszokott minőség

A weberpas NEON fényvakolata is biztosítja az AquaBalance® technológiát, vagyis a nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. Az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felveszi a nedvességet, majd amint a nedvességhatás, például az eső megszűnik, a vakolat azt gyorsan és egyenletesen elpárologtatja. Így a homlokzat évekig szép és tiszta maradhat.

A webercolor NEON fényfuga CG2AW kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy emelt minőségű fugázóhabarcsról van szó, csökkentett vízfelvétellel, nagy kopásállósággal. Tehát használatakor biztosak lehetünk benne, hogy kitűnő és tartós minőséget választottunk.

A weberton NEON fényfesték az akril homlokzatfesték továbbfejlesztett változata, amely olyan akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható színes homlokzatfesték, ami ásványi alapfelületekre; új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására, kültéri, illetve beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas.

Foszforeszkálás vagy fluoreszkálás?

Bár sokan szinonimaként használják, a fluoreszkálás és a foszforeszkálás nagyon eltérő technológiát, jelenséget takarnak. A fluoreszkálás esetén a gerjesztő hatás megszűnte után a fénykibocsátás rövid ideig marad meg (pár perc), de nagy erővel adja vissza. A Weber innovatív termékei ezzel szemben foszforeszkálnak, vagyis a megvilágítás után hosszabban, akár egy-két órán keresztül képesek leadni a „tárolt” energiát fény formájában. A NEON család tagjai ennél többre is képesek: a foszforeszkálás megszűnésével ugyan elveszítik színüket, de ideális körülmények között akár egész éjjel fehér fénnyel, halványan tovább derengenek.

 

 

Hotel Room

 

 

 

Neon3

 

A fényvakolatokatot és a fényfestékeket jellemzően díszítési célokra javasolják, elsősorban ott, ahol az épület homlokzatát mesterséges fénnyel is meg lehet világítani, ezzel biztosítva a Neon ciklikus töltését. A fényfugák fürdők és konyhák megjelenését tehetik még izgalmasabbá.

A különleges, egyedi neonizáló hatás rendkívül összetett, működését nagyon sok változó körülmény befolyásolja (a közvilágítás, az évszak, az időjárás, az égtáji fekvés, az árnyékolás, a fény beesési szöge, erőssége, távolsága, a sötétség foka stb.), így a derengés ereje és hossza változó. Ezért a maximális élményt egy időzített megvilágítással biztosíthatjuk. Rendkívül izgalmas hatást érhetünk el kisebb teljesítményű, állandó UV megvilágítás segítségével is!